FENERBAHÇE

Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe, Turkish Airlines Euroleague Final Four'daki ilk maçında İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa ile kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe Laboral maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe Laboral Kutxa, Euroleague Final-Four'daki ilk eşleşme oldu. Real Madrid'i süpüren Fenerbahçe, Yunan ekibi Panathiankos'u deviren Laboral ile Berlin'de düzenlenecek Final-Four'da adını finale yazdırabilmek için kozlarını paylaşacak.

Euroleague Final-Four'a yükselen bir diğer takım olan CSKA Moskova'nın rakibi ve Final-Four'a adını yazdıracak son takım ise Barcelona-Kuban maçının ardından belli olacak. Peki Fenerbahçe Laboral maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

FENERBAHÇE LABORAL KUTXA NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Obradovic Final Four öncesi iddialı konuştu

Fenerbahçe ile birlikte 2. kez Final-Four'da boy gösterecek Zeljko Obradovic, Euroleague kariyerinde ise 15. kez Dörtlü Final heyecanı yaşamaya hazırlanıyor. Euroleague'i 8 kez kazanarak bu alanda 'en fazla kazanan başantrenör' unvanını elinde bulunduran Sırp koç, Sarı-Lacivertlilerle bu kupayı kazanmak istiyor.

EUROLEAGUE FİNAL FOUR NE ZAMAN?

Almanya'nın Berlin kentinde 13-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Euroleague Final Four'da oynanacak ilk maçlar 13 Mayıs Cuma günü yapılacak. Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı saat 19.00'da oynanacak. Final-Four'daki ilk maçların ardından 15 Mayıs Pazar günü ilk olarak 3.'lük maçı saat 18.00'de, Avrupa'nın en büyüğünün belli olacağı final müsabakası ise saat 21.00'de oynanacak.

LABORAL KUTXA'YI TANIYALIM..

THY Euroleauge'de Yunanistan'ın Panathinaikos ekibini deplasmanda 84-75 yenen İspanya'nın Laboral Kutxa takımı, seriyi 3-0'a getirerek Final-Four'a yükseldi ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Euroleauge'de 5'inci kez Final-Four'a kalma başarısını gösteren Laboral Kutxa İspanyol basketbolunun tanınmış ve başarılı takımlarından biri olarak bilinir.

TARİHÇE VE BAŞARILARI

İspanya'nın Bask bölgesinin takımı olan Laboral Kutxa 1959 yılında kuruldu. 1971 yılından beri İspanya 1. Ligi olan ACB'de mücadele eden Laboral Kutxa 3 kez bu ligde şampiyonluğa ulaşmıştır. İspanya Ligi şampiyonluğu dışında 6 kez İspanya Kral Kupası, 4 kez de İspanya Süper Kupası şampiyonlukları kazanma başarısı gösteren Laboral Kutxa, maçlarını 15.554 bin kişi kapasiteli Fernando Buesa Arena'da oynamaktadır.

Bu sezon İspanya ACB Ligi'nde 4'üncü sırada yer alan Laboral Kutxa, Euroleague'deki bir başka temsilcimiz Anadolu Efes'in de yer aldığı B Grubu'nda bulunuyordu. Anadolu Efes'in 2. olarak tamamladığı grubu 3. sırada bitiren Laboral Kutxa, 6 galibiyet 4 mağlubiyet ile Top 16'ya yükseldi. Anadlu Efes'e karşı bir galibiyet ve bir de yenilgi alan İspanyol takımı kendi sahasında oynadığı ilk maçı 92-90 kazanırken 2. maçta İstanbul'da 95-86'lık skorla mağlup ayrıldı.

Euroleauge'de Top 16 F Grubu'nda ise 9 galibiyet 5 yenilgi ile 2. sırada tamamalayan Laboral Kutxa kendi sahasında almış olduğu galibiyetler ile dikkat çekti.

Laboral Kutxa, Fernando Buesa Arena'da oynadığı 7 maçta sadece Olympiakos'a 82-76 kaybetti. THY Euroleauge'de çeyrek finalde Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile esleşen Laboral Kutxa, sahasında ki ilk iki maçı 84-68 ve 82-78 skorlarla kazanmasının ardından üçüncü maçı da deplasmanda 84-75 kazanarak toplamda 3-0'la Final Four'a yükseldi.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Bir dönem Anadolu Efes'te de görev alan Hırvat antrenör Velimir Perasovic'in çalıştırdığı Laboral Kutxa'da Yunan uzun Ioannis Bourousis en dikkat edilmesi gereken isimlerin başında geliyor. Kariyerinde Barcelona, Olympiakos, Milano ve Real Madrid gibi kulüplerde forma giyen bu sezon gösterdiği performansla Eurolague'de MVP adayları arasında gösterilen 32 yaşındaki oyuncu, pota altındaki çeşitliliği ve dışarıdan oluşturduğu şut tehdidiyle, Fenerbahçe'yi zorlayacak oyuncuların başında geliyor.

Bourousis'in yanı sıra, Play-Off'larda 22.7 sayı ortalaması tutturan Darius Adams, bir dönem Galatasaray'ın da gündemine gelen Davis Bertans, ABD'li guard Mike James, dikkat edilmesi gereken isimler olarak sıralanıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER