YAZARLAR

Fenerbahçe mi? Aziz Yıldırım mı?

Bu sene daha zor olacak. Takım zamanla oturur ama kaybedilenler asla geri gelmez. Taraftar bu tabloyu asla unutmaz. Maç sonu ağlayan küçücük çocukların ahını aldınız. Onları ağlatmayacaktınız!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Yeter artık yeter! Bu kaçıncı hüsran? Taraftar bıktı, usandı, sıkıldı! İnsanlar Fenerbahçeliliğini askıya aldı. İnsan biraz üzerine alınıp istifa etme erdemliğini göstermez mi? İstifa etmek de bir hizmettir. Olmuyorsa bırakacaksın!

Avrupa Liginden elenerek sezona taraftarını kaybederek başlayacak olan Fenerbahçe için bu yıl hiç kolay olmayacak. Tribünlerin boş kalacak, gelen taraftarlar oyuncuları ıslıklayacak.  Ozan, Volkan, Van Persie, Hasan Ali, İsmail gibi oyuncular için bu sezon bitmez! Bence bir şekilde bazılarından kurtulmak gerekir. Volkan Demirel bu takımını kaptanı ve taraftarıdır. Taraftar onu affeder ama Ozan’ın bu takımda yeri olduğunu düşünmüyorum. Ozan için Fenerbahçe defteri kapanmıştır. Zarar etmeden satmanın yollarına bakılmalıydı. Bu şartlarda kim almak ister onu da bilemiyorum ama mutlaka ayrılmalı.

Bu üzücü duruma düşülmesinin en büyük nedenlerinden birisi de transferlerin zamanında yapılmamış olmasıdır. Sezon başlamadan transferleri bitireceğiz sözü veren yönetim hala gerekli transferleri yapamamıştır. Yeni transferlerden Mehmet Ekici sakatlığından dolayı, Giuliano Avrupa listesinde olmamasından dolayı forma şansı bulamadı. Kjaer’in yerinin doldurulamamış olması da takımı defansif anlamda sıkıntıya soktu. Sol bek olarak İsmail ve Hasan Ali’ye güvenildi ama ikisi de bu takımın sol beki olamaz. Hasan Ali ile sözleşme yenilenmiş olması da gelecek açısından oldukça düşündürücü bir hal aldı. Clichy gibi bir oyuncu ile anlaşılmasına rağmen transferinin yapılmaması büyük hataydı. Başakşehir’de nasıl oynadığını görüyorsunuz. Lens ile anlaşılmış olmasına rağmen defans yapmıyor diye Dirar’dan yana tercih  kullanıldı ama onun ortaya koyduğu futbol Lens’in yarısı etmez. Orta alanda Topal ve Josef ikilisinden vazgeçmeyen Fenerbahçe pozisyon üretmekte zorlanıyor. Önceki yıllarda zor pozisyon veren bir takım olan Fenerbahçe artık rakibe kolay pozisyon verir duruma geldi. Bu takımda yüreğini ortaya koyan tek oyuncu Valbuena ve Alper’dir. Taraftarın onlara göstermiş oldukları sevgiyi gördünüz. Takım elenmiş olmasına rağmen oyuncular ıslıklandı ama Valbuena tezahüratları hiç eksilmedi. Takıma yeni katılmış bir oyuncunun bu denli takımı sahiplenmesi ve varını yoğunu sahaya yansıtması karşısında Ozan, Topal, Van Persie, İsmail gibi oyuncuların sahada adeta yürür gibi oynaması insanları çileden çıkarmıştır.

Bu sene daha zor olacak. Takım zamanla oturur ama kaybedilenler asla geri gelmez. Taraftar bu tabloyu asla unutmaz. Maç sonu ağlayan küçücük çocukların ahını aldınız. Onları ağlatmayacaktınız! Ligde oynayacağız diye yönetim transfer politikasını nasıl değiştirecek. Bu kadro yeterli diyebilirler. Şunu belirteyim, bu kadro lig içinde yeterli değil. Umut bağladığın oyuncuların sakatlığını, cezasını da düşünerek hareket edilmeli.

Fenerbahçe yönetimden de, başkandan da, futbolculardan da büyüktür. Fenerbahçe’yi büyük kılan taraftarıdır. Yönetim istifa ederek kulübe en güzel hizmeti yapmış olurlar. İstifa etmek de bir erdemliktir. İşte o zaman insanların size bakış açısı değişecektir. Koltuk sevdasının Fenerbahçe sevginizin önüne geçmediğini ispat etme fırsatını tepmeyin. Taraftar ile barışık değilsiniz. Taraftar artık Ali Koç’u başkan olarak görmek istiyor. Ali Koç dönemi başlamadan taraftarlar bu takıma inanmaz. Kombine ve forma satışlarındaki düşüş her şeyin göstergesidir. Kimsede takıma inanç kalmadı. Çok acilen seçimli kongre kararı alınarak Fenerbahçe’nin önü açılmalıdır. Bu olmadığı sürece birçok Fenerbahçeli taraftarlığını askıda bekletmeye devam edecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER