FENERBAHÇE

Fenerbahçe Obradovic ile sözleşme yeniledi

Fenerbahçe Obradovic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Obradovic ile sözleşme yeniledi

Fenerbahçe Kulübü, Erkek BasketbolT akımı'nın başarılı koçu Zeljko Obradovic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

İmza töreninde ilk olarak konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Basketbolda tarih olan bir insanın Fenerbahçe'de 7 sene kalması için bir sözleşme imzalıyoruz. Obradovic'i anlatmaya gerek yok. Tüm dünya onu biliyor. Basketbola katkısını görüyoruz. Obradovic, karakterli, kişilikli bir kişiliktir. Onunla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. 3 yıllık sözleşmeyi 5 dakikada çözdük. Obradovic gibi koçlardan Türkiye'nin çıkaracağı çok ders vardır. Bunları almak lazım. Bu sene inşallah Final-Four'a kalırız. Kupaı Türkiye'de kaldırmak Fenerbahçe'ye nasip olur. Gönlüm ister ki, Obradovic Türk Milli Takımı'nı çalıştırsın" dedi.

Fenerbahçe Obradovic ile sözleşme yeniledi

Fenerbahçe’den TFF’ye kritik görüşme çağrısı

"Büyük bir sorumluluk aldım"

Yıldırım'dan sonra söz alan Obradovic, "Benim için söylediğiniz güzel sözler için teşekkür ederim. Amacım buraya gelip, burada çok çalışmaktı. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada çalışmak benim için bir gururdur. Başkanın bana ne kadar çok güvendiğini biliyorum. Kontran imzalamak önemli ama aramızdaki güven çok daha önemli. Başkana, Ozan Balaban ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca ekibimle çalışmaya devam edeceğim. Bu anlaşma açıklandığında sahada oyuncularla konuştum. Onlara teşekkür ettim. Onlar Fenerbahçe'yi iyi yerlere getirecekler. Oyuncular benimle çalışmanın kolay olmadığını biliyorlar. Günün sonunda hepsi onları ne kadar sevdiğimi biliyorlar. İçeride ve oyuncularla çok sağlıklı ilişkilerimiz var. Bu sağlıklı ilişkiler bize başarı getiriyor. Kötü sonuçlar alabilir ama bu anlarda birlik çok önemli. Aziz Yıldırım beni Baskonia mağlubiyeti sonrası ziyaret etti ve ömrüm boyunca unutamayacağım bir konuşma yaptı. Beni çok etkiledi. Bana ve ekibime güvendiğiniz için çok teşekkür ederim.Büyük bir sorumluluk. Ekibimle bu sorumlulukları yerine getireceğim" ifadelerini kullandı. 

"Ömer Onan'a saygı duyuyoruz"

Ömer Onan'ın takımdan ayrıldığına çok üzüldüğünü ifade eden Sırp çalıştırıcı, "Genç oyuncular için birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Başkanımız ve Ozan bey ile bu konuları konuşuyoruz. Daha fazla genç oyuncu. Yetenek tartışılabilinir ama çok çalışıpta yetenekli olmayan oyuncu yoktur. Sorgusuz sualsiz gençlere her zaman fırsat sunacağım. Oyuncular ve takımımı çok seviyorum. Elimizde bir takım var. Sakatlıklar oluyor. Oyunculara güvenmek çok önemli. Daha sonrasında ne olacağına birlikte karar vereceğiz. Ben Fenerbahçe'nin antrenörüyüm. Kulübüme ve takımıma her şeyimi vereceğim. Hem kulübü, hem de milli takımı çalıştıracak yaşta değilim. Dinlenmeye ihtiyacım var. 12 yıl boyuncu kendi ülkem için yaptım ama şu an çok zor. Beni böyle bir göreve laik gören herkese çok teşekkür ederim. Bu benim için gerçekten büyük bir onur. Nicolo Melli transferini ilk defa duyuyorum. Bu bir söylenti. Bana yüzde yüz güvenen bir başkanım var. Burada çok mutluyum. Bazı farklılıklar oluyor ama üniversal bir iş yapıyoruz. İyi hissetmek ve keyif almak önemli. Belki bu 3 sene içerisinde İstanbul'u iyi tanıma fırsatım olur. Çok fazla gezme imkanım olmadı. Fenerbahçe Basketbol Takımı dünya devi oldu. Ama sponsorlar diğer takımlardan çekindikleri için sponsor olmuyor. Ozan Balaban, yurt içi ve yurt dışında sponsorluk görüşmesi yapıyorlar. Büyük ihtimalle ismimizin yanına bir isim koyacağız. Şu anda gündemimizde transfer yok. Bogdan'ın durumunu değerlendireceğiz. Oyuncularıma güveniyorum. İniş çıkışlarımız olacak ama onlara güveniyorum. Ömer Onan'ın ayrılmasına üzüldüm ancak verdiği karara saygı duyuyoruz" dedi.

Yorumlar
TREND HABERLER