YAZARLAR

Fenerbahçe oynadı, Trabzon seyretti

Fenerbahçe oynadı, Trabzon seyretti

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Maçın genelinde gol yollarında çok etkili, rakibine sahasından çıkma fırsatı vermeyen bir Fenerbahçe izledik. Tartışmasız tüm Fenerbahçeliler takımından memnundu. Sonuç önemli değildi. Farklı bir sonuç beklemiyorduk. Telefon konuşması oldukça işe yaramış ve hakem gerçekten etki altında kalmış.

Hacıosmanoğlu’nu tebrik ettiğim nokta şudur ki telefon konuşmasını açıkladıktan sonra TFF ve MHK açıklama yaptı. Hacıosmanoğlu bir açıklama yapmasa demek ki olaydan haberimiz olmayacaktı. Hakem bu konuşmayı MHK’ye bildirir bildirmez hakem değişikliği olması gerekirdi ama Hacıosmanoğlu’nun böyle bir açıklama yapacağını tahmin edemediler.

Fenerbahçe’yi beğendim. Defansif anlamda hiç hata yapmadılar. Uzaktan atılan bir iki şut ve duran top dışında rakibine oyun fırsatı vermediler. Şampiyonluk için kadro kurduğunu iddia eden Trabzonspor’un bu futbolla şampiyon olma ihtimali Balığın kavak ağacına çıkma ihtimali kadardır ya da çıkmaz ayın Perşembesi gibidir. Fenerbahçe kadro anlamında zaten iyi bir takım ve son haftalarda oyun kalitesi de gerçekten çok iyi. İsmail Kartal hamle hataları yapmasa daha iyi olacak. Trabzonspor maçının en iyilerinden olan Diego’yu çıkartmakla hata yaptı. Selçuk genel anlamda en vasat oyuncuydu ama oyunda kaldı.

Hem stadyumdaki taraftarların hem de ekran başındaki Fenerbahçelilerin beğenerek izlediği bir Fenerbahçe var. Rakibine basan, top yapma fırsatı vermeyen, oyun hâkimiyeti elinde bulunduran ama son vuruşlarda beceriksizlik yapan bir takım görüntüsü vardı. Son vuruşlar biraz daha akıllıca olsaydı bu maçta fark olurdu. Bu şekilde oyun oynayamaya devam ederlerse takım rahat şampiyon olur. Bu hafta Fenerbahçe berabere kalıp puan kaybedince Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında hakemler ufak dokunuşlar yaptılar. Bu sayede Beşiktaş ve Galatasaray yarışta puan kaybetmemiş oldular ve Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonluk yarışındaki bu yarış devam edecek mi yoksa rakiplerden birisi yol alıp gidecek mi hep birlikte göreceğiz. İnşallah güzel maçlar olur ve ligimizin kalitesi artar.

Bursaspor’u ayrıca tebrik etmek istiyorum. Hızlı ve göze hoş gelen futbollarını gollerle süslüyorlar. Ligin en renkli takımı oldular diye düşünüyorum. Her hafta üzerine biraz daha koyuyorlar. Bu hafta Gençlerbirliği karşısında da çok iyi oynadılar ve son dakikaya kadar mücadeleye devam ettiler. Son dakikalarda buldukları iki golle de haftayı galibiyetle tamamladılar. Başarılar diliyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER