DİĞER HABERLER

Fenerbahçe Ülker Partizan'ı devirdi

Fenerbahçe Ülker THY Avrupa Ligi A Grubu'nda deplasmanda Sırbistan'ın Partizan NIS takımıyla karşılaştı.

Fenerbahçe Ülker Partizan'ı devirdi
Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu dördüncü hafta maçında deplasmanda Sırbistan'ın Partizan NIS takımıyla karşılaşan Fenerbahçe Ülker, sahadan 88-78 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertliler bu skorla birlikte 11 maçlık yenilmezlik serisini 12'ye çıkardı ve gruptaki namağlup unvanını korudu.

Fenerbahçe, Budivelnik, Barcelona Regal, CSKA Moskova'dan sonra Partizan'ı da devirerek Avrupa'da ses getirdi. 
 
PARTİZAN-FENERBAHÇE MAÇINDAN DAKİKALAR 

Sarı-lacivertlilerde Bogdanovic 26, McCalebb 14, Bjelica 12 sayı üretirken ev sahibi Partizan'da Lauvergne 20 sayı 10 ribaunt, Tarance Kinsey 18 sayıyla oynadı.

Fenerbahçe Ülker'in zayıf noktalarına iyi çalışan Partizan, rakip potada topladığı ribauntlar ve hızlı hücumlarla sayılar buldu. Sarı-lacivertli temsilcimiz ise boyalı alandan sayılar ürettiği çeyreği 17-13 geride kapadı.

İkinci çeyreğin başında da işler Fenerbahçe Ülker'in istediği gibi gitmedi. Pionir Arena'da Sırp seyircisinin de desteğini alan Partizan'ın genç 5'i farkı 11'e kadar çıkarmayı başardı. Ancak Obradovic'in hamlesi sonrası Bjelica-McCalebb-Preldzic üçlüsüyle nefes alan temsilcimiz rakibine yetişmeyi başardı. Çeyreğin sonunda sarı-lacivertlerin savunmadaki hatalarını iyi değerlendiren Partizan devreyi 38-30 önde geçti.

Üçüncü çeyreğin başında Partizan Başantrenörü Dusko Vujosevic aldığı teknik fauller sonrası benchten ihrac edilince Fenerbahçe Ülker bu durumu lehine çevirmeyi bildi. 9-0'lık bir seri yakalayan temsilcimiz, çeyreğin sonunda Bogdanovicle ile öne geçmeyi başardı ve son 10 dakikaya 60-57 önde girmeyi başardı.

Son çeyrekte skor üstünlüğünü eline geçiren ve sabırla hücum eden Fenerbahçe Ülker oyun hakimiyetini eline geçirdi. Kenan Sipahi maçın son bölümünde tercihleriyle takıma pozitif katkı sağlarken el yakan topta Bogdanovic 3 sayının gerisinden hata yapmadı ve galibiyeti getirdi. Partizan'ın son saniyelerdeki çabası farkı eritmeyi yetmedi ve temsilcimiz parkeden 88-78 galip ayrıldı.

Bu sonuçla yoluna kayıpsız devam eden temcilcimiz gelecek hafta Ülker Sports Arena'da Nanterre'i konuk edecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER