FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de 10 numaraya Sornoza

Giuliano’yu Suudi Arabistan’ın El Nasr takımına gönderen Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcunun alternatifini yine Brezilya’da buldu. Fluminense takımının 10 numaralı futbolcusu Junior Sornoza’nın, sarı-lacivertli ekibin radarında olduğu duyuruldu.

Fenerbahçe'de 10 numaraya Sornoza

Fenerbahçe’nin oyuncuya olan ilgisini geçtiğimiz günlerde gösterdiği ve transfer için girişimde bulunduğu bildirildi. Ekvadorlu futbolcunun menajerleriyle temasa geçildiği ve olası transferle ilgili iletişimde bulunulduğu belirtildi.

5 milyondan 3 kazanacaklar
Şu an için Fenerbahçe tarafından resmi teklifin beklendiği, bu teklifin gelmesi durumunda Brezilya ekibinin oyuncuyu kadrosunda tutmasının zor olacağı vurgulandı. Kulübüyle 2019 Aralık ayına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu için 5 milyon euro civarında bonservis bedellerinin konuşulduğu ifade edildi. Futbolcunun haklarının yüzde 60’ına sahip Fluminense’nin böylece 3 milyon euro alacağı vurgulandı.

Bir zorluk: 10 numarasız kalabilirler
Brezilya’da transfer sezonunun 15 Ağustos’ta kapandığına dikkat çekilirken, Fenerbahçe’nin 24 yaşındaki orta saha oyuncusunu alması durumunda Fluminense’nin bu sezon 10 numarasız kalabileceğine dikkat çekildi.



Bir kolaylık: Bir çok borçları bulunuyor
Ancak buna karşın bu transferi kolaylaştırabilecek ve kulübün oyuncuyu elden çıkarmasına neden olabilecek faktörlerin de var olduğuna işaret edilerek şu noktaların altı çizildi: “Kulübün Sornoza’ya ödemediği bir aylık maaşı ve iki adet imaj haklarından kaynaklanan borcu var. Aynı zamanda eski kulübüne ve menajerlerine yapılmayı bekleyen ödemeler de bekliyor”.

Libertadores’de patlama yaptı
Ekvador Milli Takımı’nda 4 kez forma giymişliği bulunan Sornoza, Brezilya 1. Liginde 2017-18 sezonunda 19 maçta forma giyerken gol atamadı, 1 asist yaptı. Copa Sudamericana’da ise 1 gol-1 asistle oynadı. Oyuncu bir önceki sezon ise aşil tendonu sakatlığından uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. 2015-16 sezonunda Independiente formasıyla patlama yapan futbolcu Libertadores Kupası’nda 6 gol-4 asiste imzasını atmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER