FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de büyük değişim! Öğretmen Cocu...

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu, ders veriyor. Phillip Cocu, oyuncularına bir eğitimci gibi yaklaşıyor. Bakmadan yapılan ortalardan gelen golleri geçerli saymayıp öğrencilerine çevre kontrolü alışkanlığı yerleştirmeye çalışıyor.

Fenerbahçe'de büyük değişim! Öğretmen Cocu...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Damien Comolli ve Phillip Cocu ile yola çıkarken kullandığı “Bir felsefe oturtmak istiyoruz” ifadesi idmanlara da yansıdı.

Teknik patron Cocu, antrenmanlarda detaycı bir kimlik çiziyor. Hollandalı'nın en dikkat çeken yönü ise futbolcularına bir eğitimci gibi yaklaşması. Oyuncularından alışkanlıklarını değiştirmelerini isteyen Cocu, çalışmaları sık sık durduruyor, tekrarlarla yapılmasını istediği hareketleri anlatıyor.

Bu, en çok idman maçlarında kendini göstermiş durumda. Barcelona tedrisatından geçtiğini hissettirircesine Cocu, “Hızlı oynayın fakat aceleci değil. Çabuk oynayın ama panik yapmayın” uyarısında bulunuyor. Başarılı çalıştırıcının en farklı özelliği ise öğrencilerinin çevre kontrolüne büyük önem vermesi. Sürekli, “Kafanızı kaldırın” diyor, idmanlarda bakılmadan yapılan ortalardan atılan golleri geçersiz sayıyor. Cocu, “Görerek ortalayın” diye uyarıyor.

Phillip Cocu, öğretmek kadar öğrenmeye de önem veriyor. Cocu, idman dışındaki zamanını video odasında geçiriyor. Süper Lig'deki futbol karakterini benimsemek için zaman harcıyor. Yardımcıları Turgay Altay ve Arda Keskin ile rakiplerin maç görüntülerini seyrediyor. Cocu'nun öne çıkan bir özelliği de diyaloğa önem vermesi. Futbolcularıyla baş başa görüşen Hollandalı hoca, gözlemlerini aktarıp gelişim için yapmaları gerekeni anlatıyor.

Ali Koç'un ataması Fenerbahçe'yi karıştırdı

Yorumlar
TREND HABERLER