FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de büyük tehlike! 94 milyon TL...

Spor Toto Süper Lig’de üst üste Beşiktaş ve Akhisarspor’a kaybeden Fenerbahçe’de şampiyonluktan öte bambaşka bir gündem oluştu. Yeni UEFA katılım düzenlemesi sonrası sarı-lacivertlilerde Avrupa kupası konusunda işler karıştı.

Fenerbahçe'de büyük tehlike! 94 milyon TL...

Fenerbahçe’de önce Beşiktaş’a karşı alınan 3-1’lik yenilgi, ardından Akhisarspor önündeki 3-2’lik mağlubiyet işleri sıkıntıya soktu. Ligde ilk 2 sıradan 6 puan geriye düşen Fenerbahçe, hem normal averaj hem de ikili averajda Beşiktaş’ın gerisinde.

24. haftayı 4. Sırada tamamlayan sarı-lacivertlilerde, gelecek sezonun Avrupa kupalarına katılma konusu da karıştı. UEFA’nın da 2018-2022 yılları arası için getirdiği yeni düzenlemelerden sonra Fenerbahçe’nin durumu belirsizleşti.

Fenerbahçe’yi yıkan İrfan Saraloğlu bakın kim çıktı!

Şampiyon olunamadığı takdirde Fenerbahçe, üst üste 11. Yılda Devler Ligi’ne gidememe tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Eğer Fenerbahçe bir kez daha Şampiyonlar Ligi gruplarına gidemezse, 2008’den sonra yine bir Devler Ligi dönemini kaçıracak. Bu durum kulübün ekonomik yapısına da yansıyacak. Sarı-lacivertliler üst üste 11. Senesinde hem ayakbastı parası hem yayın gelirlerinden olacak ve sadece bir sezonda 20 milyon euroya (94 milyon TL) yakın kayıp yaşayacak.

UEFA ile Finansal Fair Play konusunda da anlaşması olan Fenerbahçe yine hassas ve sıkıntılı bir döneme girecek.

Kezman'dan Aziz Yıldırım paylaşımı!

Milliyet'in haberine göre; 2. olunsa bile tam 3 farklı ön eleme turu oynanacak. Fenerbahçe için bir diğer ihtimal Türkiye Kupası’nın kazanılması halinde olacak. Bu durumda sarı-lacivertliler direkt Avrupa Ligi gruplarına katılma şansını cebine koyacak.

Lionel Messi'nin fotoğrafı sosyal medyayı salladı

Ancak en kötü ihtimal ise 4. Sıra olacak. Sarı-lacivertliler dördüncü olur ve kupayı da alamazsa, tam 3 farklı ön eleme oynayacak. Bu durumda da Fenerbahçe sezonu en erkenden açmış takım olacak. Transfer yapılanmasından, sezon başı kampına kadar tüm planlar olumsuz etkilenecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER