FENERBAHÇE

Fenerbahçe’de kiralama dönemi başlıyor

Fenerbahçe, UEFA kısıtlaması nedeniyle bonservisli oyuncu alabilmek için sadece 2.5 milyon euroluk bir bütçeye sahip bulunuyor.

Fenerbahçe’de kiralama dönemi başlıyor

Bu sezon yaşanan hayal kırıklığı sonrası daha güçlü bir takım kurmak için kolları sıvayan Fenerbahçe'de yönetim kadroya yapılacak takviyeleri daha çok bu yolla gerçekleştirecek. Yine sözleşmesi bitmiş oyuncular da takip edilecek.

Bu sezon yaşanan hayal kırıklığı sonrası daha güçlü bir takım kurmak için kolları sıvayan sarı-lacivertli yönetim kadroya yapılacak takviyeleri daha çok bu yolla gerçekleştirecek.

Barcelona'dan Lionel Messi'ye dudak uçuklatan anlaşma

Bunun en önemli sebebi ise UEFA’dan gelen transfer kısıtlaması. Bonservisli oyuncu almak için yaklaşık 2.5 milyon euroluk bir bütçesi bulunan yönetim, bu nedenle ya sözleşmesi biten ya da kiralanabilen oyunculara yöneldi. Yüksek bonservis ücreti ödeme şansı olmayan Fenerbahçe, ancak bir oyuncu satması durumunda kendisine ek kaynak yaratabilecek.

Milliyet'in haberine göre; UEFA’nın mali açıdan takibinde olan sarı-lacivertliler kiralık oyuncuların kadroya katılması durumunda ekonomik açıdan sıkıntıya girmeyecek. Bu yöntemin bir başka faydası da söz konusu. Özellikle Lens ve Fabiano örneğinde olduğu gibi kiralık forma giyen isimlerin performansı daha fazla göze batıyor. Çünkü bu oyuncuların kendilerini göstermek istemesi sportif açıdan da bir kazanım sağlıyor.

Karavaev örneği

Aynı hedef doğrultusunda devre arası Zorya’dan kiralanan Karavaev’den ise beklenen alınamamıştı. Ancak futbolcunun toplam maliyetinin 600 bin euro olduğu düşünüldüğünde ciddi bir kayıp yaşanmadı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER