FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de kriz kapıda!

UEFA Avrupa Ligi'nde Vardar'a elenen, lige iyi bir başlangıç yapmayan ve oynadığı futbolla taraftara saç baş yolduran Fenerbahçe'de kriz çok derinlerde...

Fenerbahçe'de kriz kapıda!

Sarı-lacivertlilerde sorun çok, çözüm yok. Yönetimin yanlış transfer hamleleri, Kocaman'ın taktik anlayışı yerleştirememesi, futbolcuların da işin ciddiyetini fark edememesi Avrupa'ya veda edilmesini doğurdu.

İşte Fenerbahçe’de yönetim, futbolcu ve teknik heyetteki başlıca kriz maddeleri…

YÖNETİM…

MAYIS DENDİ, EYLÜL GELDİ!

Nisan’da yapılan divan toplantısında Başkan Aziz Yıldırım, yeni sezon planlamasının belli olduğunu kaydedip mayıs ayında transferlerin biteceğini söylemişti. Aradan aylar geçti, lig başladı. Avrupa umudu bitti ancak halen yeni golcü, stoper, kanat ve sol bek bekleniyor.

KJAER SATILDI YERİ DOLMADI

FFP kısıtlaması nedeniyle oyuncu almak için bonservisiyle futbolcu satmak zorundaki Fenerbahçe, eldeki en değerli isim Simon Kjaer'i gönderdi. Kjaer'den gelen parayla bir yeni savunmacı alınmadı. Kjaer'siz savunma kurgusu S.O.S verdi, her maçta gol yendi.

KENDİ KALESİNE LENS GOLÜ

NABİL Dirar sağ bek olarak transfer edildi ancak son anda İsla transfer edilince sağ açıkta forma giymeye başladı. İsla'nın transfer edilmesiyle Jeremain Lens transferinden vazgeçen yöneticiler, böylece güç kaybı yaşayıp önemli bir oyuncusunu ezeli rakibine kaptırmış oldu.

FUTBOLCULAR….

OZAN ŞİŞMAN, RVP SAKAT

Futbolcular kendilerine bakmıyor. Bunun en güzel örneğini Ozan Tufan ve Van Persie veriyor. Ozan, aldığı fazla kiloları bir türlü atamadı, sahada istediklerini bir türlü yapamıyor. RVP, geldiğinden beri sürekli sakat; veteranlar gibi. Fernandao da bir türlü iyileşemedi.

KALEDE SORUN BÜYÜK

Volkan Demirel sezona kötü başladı ama yeni transfer Kameni de ondan geri durmadı. Fenerbahçe kalesine gelen isabetli şutların neredeyse yüzde 70'i gole döndü. İki kaleci de bir türlü form tutamadı. Hazırlık periyoduyla birlikte, sürekli şaka gibi goller yendi.

PSİKOLOJİK ÇÖKÜŞ SÜRÜYOR

Başarısız sezonların getirdiği mental yorgunluk, taraftarların mutsuzluğu ve tepkileriyle de birleşince futbolcular psikolojik olarak çöktü. Hasan Ali, oynamaktan çekiniyor. Ozan ve V.Demirel'in yüzü gülmüyor. M.Topal dahi kötü etkilendi.

Robin van Persie Feyenoord yolcusu

TEKNİK HEYET…

PROBLEMLERİ ÇÖZEMEDİ

İki sezondur süren hücum organizasyonu sıkıntısını Kocaman da çözemedi. Vardar'ın hocası Janevski, bu durumu, “Sürekli yatay oynuyorlar, dikine oynamıyorlar” diye anlattı. Fenerbahçe, rakipler tarafından kolay çözülebilir ve durdurulabilir bir takım haline geldi.

ORTA SAHADA ELİ BAĞLANDI

Taraftarın bıktığı çift ön liberolu sistemden, kadro zafiyeti nedeniyle vazgeçemedi. Giuliano'nun geç transfer edilmesi, M.Ekici'nin sakatlanması planlarını bozdu. Ozan, Josef ve M.Topal'dan başka seçeneği kalmayan Kocaman, bombayı kucağında buldu.

ÇİFT FORVETİ YERLEŞTİREMEDİ

Sürekli ‘temkinli futbol oynatıyor' diye eleştirilen Aykut Kocaman, takıma bir türlü çift forvet alışkanlığı kazandıramadı. Son yarım saatte iki gole daha ihtiyaç duyulmasına rağmen Van Persie'yi oyundan çıkarttı, Soldado-RVP ikilisini bir arada oynatamadı.

Josef de Souza'ya Premier Lig'den talip var

Yorumlar
TREND HABERLER