FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de Robin van Persie depremi

Fenerbahçe Yönetimi, takımdan ayrılmayı düşünen Robin van Persie'nin fiyatını belirledi.

Fenerbahçe'de Robin van Persie depremi

Sarı-lacivertli yöneticiler, Hollandalı futbolcu için bonservis ve maaşı dahil kasadan 12 milyon euro çıktığını, bu parayı getirmesi halinde istediği takıma gidebileceğini menajerine iletti. Ancak Van Persie’nin yüksek maaşı nedeniyle şu ana kadar hiçbir kulüple anlaşamadığı bildirildi.
 
Robin van Persie’nin Fenerbahçe macerası erken bitiyor. Sarı-lacivertli yönetim, Hollandalı futbolcunun menajeri ile iki kez biraraya geldi. Yapılan bu görüşmelerden ayrılık kararı çıktı.

Yeni sezonda tüm kontrolü Teknik Direktör Pereira’ya bırakma kararı alan yönetim, Portekizli hocanın kendi sistem ve takımını kurmasına izin verdi.

Bu çerçevede işe ilk olarak Van Persie’nin durumu ile başlandı. Yıldız futbolcuya, yeni sezonda takımda kalmak istiyorsa geçen sezon sorun yaşadığı Pereira’nın kurallarına uyması gerektiği aktarıldı. Aksi taktirde devam etmenin mümkün olmadığı belirtildi.

Milliyet'in haberine göre; Hollandalı futbolcunun menajeri de Van Persie’nin mevcut şartlar altında kalmak istemediğini ifade etti. Yaşanan bu gelişmenin ardından yönetim, Van Persie için ödediği bonservis bedeli ile yıllık maaşın karşılanmasını istedi.

Yıllık 6 milyon euro maaş ve 6 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edilen tecrübeli futbolcu için sarı-lacivertli kulübün kasasından 12 milyon euro çıktı. Bu ayrılıktan zarar etmek istemeyen yönetim, minimum 12 milyon euroluk bir bonservis bedeli talep etti. Bu durum Van Persie ve menajerine de iletildi. Sarı-lacivertli kulüp, Hollandalı futbolcunun satışından elde edeceği parayla yeni forvet ve orta saha transferi için de kaynak sağlayacak.

Masaya oturdu

Yaşanan bu gelişmelerin ardından yıldız oyuncunun temsilcisi, bazı kulüplerle masaya oturdu. Ancak futbolcunun istediği yüksek maaş ile sarı-lacivertli yönetimin istediği bonservis bedelini karşılayacak çok fazla takım olmaması ilk etapta bu ayrılığı zora soktu.

Yorumlar
TREND HABERLER