FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de Valbuena krizi!

Sarı-lacivertli ekibin Fransız yıldızı yakın çevresine Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın kararlarından dert yandı.

Fenerbahçe'de Valbuena krizi!

Fenerbahçe’de Mathieu Valbuena krizi giderek büyüyor. Kayserispor maçında takımın en etkili ismi olan Fransız futbolcu, yine kritik anlarda oyundan alındı.

Valbuena’nın kulübeye çekilmesinden sonra taraftarın korktuğu başına geldi ve sarı-lacivertliler son saniyede yediği golle çok önemli iki puan kaybetti.

Sezonun belki de en kritik virajından bir puan ile ayrılan Fenerbahçe büyük bir avantajı elinin tersiyle iterken, Valbuena da oyundan çıkmasına sert tepki gösterdi. Fransız futbolcu son oynanan beş maçta 90 dakikayı tamamlayamadı. Valbuena özellikle Galatasaray maçında oyundan alınmasına çok sinirlenmişti. Yakın çevresine bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan yıldız oyuncu, “Neden hep ben çıkıyorum?” diyerek isyanını dile getirdi. Elinden gelen gayreti gösterdiğini, iyi oynadığını ama 90 dakika sahada kalmak için daha neler yapması gerektiğini bilmediğini de ifade eden Valbuena son maçı da bitirememenin kızgınlığını yaşıyor.

Lider olmak istiyor

Fransız futbolcu, daha önce oynadığı takımlarda olduğu gibi Fenerbahçe’nin de lideri olmak istiyor. Ancak sürekli oyundan çıkarak bunu gerçekleştirmenin zor olduğunu biliyor. Teknik Direktör Aykut Kocaman savunmaya yardım ve ileride topu ayağında az tutması konusunda uyarı yapıyor. İstedikleri olmayınca da deneyimli hoca futbolcusunu kenara alıyor. Oyuncusuna sürekli kendi bildiği gibi değil, taktik plan çerçevesinde oynaması gerektiğini ifade ediyor.

‘Milli Takım’a geri dönmeli’

Mathieu Valbuena’ya, bir övgü de Fransız futbol adamı Christian Karembeu’dan geldi. Yunan ekibi Olympiakos’ta sportif direktörlük görevi yürüten Karambeu, sarı-lacivertli oyuncunun tekrar Fransa Milli Takımı’na çağrılması gerektiğini öne sürdü. İspanyol basınına konuşan Karembeu, “Valbuena, kaset şantajı olayından sonra kadro dışı bırakılmıştı. Fransa’nın ona ihtiyacı var. Deschamp’ın bu konudaki kararını tekrar gözden geçirmesi gerekebilir” dedi.

Ali Koç başkan olursa sportif direktörü hazır!

Yorumlar
TREND HABERLER