FENERBAHÇE

Fenerbahçe'den Benfica'ya gözdağı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Benfica maçı öncesi son provasında Cagliari'yi 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe'den Benfica'ya gözdağı

Benfica ile Şampiyonlar Ligi 3. tur ön elemesinde karşılaşacak olan Cocu ve öğrencileri son ciddi sınavını İtalyan ekibine karşı verdi.

Mücadelenin ilk yarısında taraftarının önünde olmasının avantajını kullanan Fenerbahçe, baskılı bir şekilde başladı rakibine oranla. Ancak girdikleri pozisyonlardan sonuç çıkartamadı.

Fenerbahçe baskısını atlatan İtalyan ekibi de ilk yarıda zaman zaman gol pozisyonları buldu. Sarı Lacivertli ekibin savunması fire vermedi.

İlk yarıda iki ekip de topu filelerle buluşturamayınca golsüz eşitlikle soyunma odasına gittiler. Maçın 2. yarısında Fenerbahçe yine önde basarak bir oyun kurmaya çalıştı.

Bu kez öne çıkan isim Alper Potuk oldu. Mücadelede dakikalar 51'i gösterdiğinde Alper skorü değiştiren golü kaydetti. Golde Cagliari savunmasının da büyük hatası vardı.

Bu golün 6 dakika sonrası yine Alper Potuk sahneye çıktı. Eljif Elmas'ın taşıdığı topta gelişine düzgün bir vuruş yapan tecrübeli futbolsu hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti.

Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı 68. dakikada rakibinni kendisine yaptığı hareket sonrası faul bekledi ama hakem aynı fikirde olmayınca Sarı Lacivertliler'in savunması eksik yakalandı ve Cagliari'de Marco Sau topu ağlara gönderdi.

Mücadele başka gol olmayınca 2- Fenerbahçe sahadan üstnülükle ayrıldı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Andre Ayew mücadeleye ilk 11'de başladı ve mücadelesi ile ilk maçı olmasına rağmen taraftarların beğenisini kazandı.

STAT: Ülker

HAKEMLER: Alper Ulusoy, Volkan Ahmet Narinç, Ali Saygın Ögel

FENERBAHÇE: Volkan - Neustadter, Isla (Dk. 84 Şener), Hasan Ali, Skrtel, Eljif, Ayew (Dk.58 Barış Alıcı), Valbuena (Dk. 82 Dirar), Josef de Souza, Giuliano, Alper (Dk. 82 Mehmet Ekici)

CAGLIARI: Cragno - Ceppitelli (Dk. 85 Fabio), Lykogiannis (Dk. 90 Pajac), Farago (Dk. 82 Dessena), Romagna, Barella, Farias (Dk. 65 Sau Marco), Ionita, Cigarini (Dk. 82 Colombatto), Castro (Dk. 82 Padoin), Pavoletti (Dk. 37 Song)

GOLLER: Dk. 51 - Dk. 57 Alper Potuk (Fenerbahçe) - Dk. 68 Sau Marco (Cagliari)

SARI KARTLAR: Cigarini Luca (Cagliari)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER