FENERBAHÇE

Fenerbahçe'den derbide 10 yıl sonra bir ilk

Bu akşamki derbide, son 4 lig maçında olduğu gibi kaleyi Carlos Kameni’nin koruması bekleniyor.

Fenerbahçe'den derbide 10 yıl sonra bir ilk
Eğer bu gerçekleşirse, Volkan Demirel tam 10 yıl sonra ilk kez ligde bir Galatasaray mücadelesinde kulübede oturmuş olacak.
 
Kaptan en son 19 Mayıs 2007’de Ali Sami Yen’deki derbide eldivenleri Serdar Kulbilge’ye kaptırmış ve Fenerbahçe o maçı 2-1 kazanmıştı.
Ligde bu tarihten sonraki 22 Galatasaray derbisinde kale Volkan’ın oldu.
SORUN YARATMADI
Sarı-Lacivertliler’in tecrübeli kaptanı kötü bir dönem geçirmesine ve derbine yedek kalacak olmasına rağmen bunu hiçbir zaman sorun etmedi.

Hafta boyunca teknik heyetin yanı sıra kendisi de takımın tecrübeli ismi olarak arkadaşlarıyla görüşmeler yaparak maçın önemini ve galibiyetin ne anlama geleceğini arkadaşlarına anlattı. Volkan özellikle de ilk kez Galatasaray derbisi oynayacak olan futbolcularla sürekli konuşarak galibiyetin ne anlama geldiğini onlara anlattı.
Fenerbahçe’nin tecrübeli file bekçisi takım arkadaşlarına dünkü son idmanda da yine moral verici konuşmalar yaptı. Volkan ilki yaşayacak olan yıldız oyunculara hitaben yaptığı konuşmada da “Çok önemli bir sınav vereceğiz. Bu heyecanı sizler de ilk defa yaşayacaksınız. Zaten Galatasaray ile aramızdaki ezeli rekabetin ne kadar büyük olduğunu biliyorsunuz. Şunu bilin ki eğer yenerseniz dünyanın en güzel günlerini yaşarsınız” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
TREND HABERLER