AVRUPA LİGİ

Fenerbahçeliler'i çıldırtan pozisyon

Celtic karşısında Fenerbahçe'deki en büyük olumsuzluk savunmadaki zaaflar oldu.

Fenerbahçeliler'i çıldırtan pozisyon
Bu sezon Süper Lig ve Avrupa'da toplam 12 maçta 14 gol yiyerek kötü bir savunma performansı gösteren Fenerbahçe, Celtic önünde de aynı sıkıntıyı yaşadı. Yenilen "kopya goller" gelecek için de endişe yaratıyor.

Celtic karşısında Fenerbahçe'deki en büyük olumsuzluk savunmadaki zaaflardı. Ev sahibi ekibin 28'de Griffiths ve 32'de Commons ile attığı iki gol, sarı-lacivertli takımın bu sezon geride kalan bir çok maçta yediği gollerin adeta kopyasıydı. Özellikle savunmada birbirleri ve kalecileriyle uyum sıkıntısı yaşayan iki stoper Bruno Alves ve Simon Kjaer'in adeta rakip forvetleri unutması, çok basit goller yenilmesi sonucunu doğurdu.


Hürriyet 'in haberine göre; sadece savunmacılar değil, onlara destek amacıyla duran toplar başta olmak üzere rakip ataklarda geriye gelen orta saha oyuncuları da adam paylaşımında ciddi hatalar yaptı. İlk golde Mehmet Topal'ın hemen arkasında kalan Griffits'e yönelik hamlede bulunmaması, bu oyuncunun bomboş kalarak ağları havalandırmasına yol açtı.

Bu ve benzeri savunma hataları yüzünden canı çok yakan Fenerbahçe, bu sezon ligde 6 maçta 6 ve Avrupa 'da da 6 maçta 8 golü kalesinde gördü.

Daha önce de yenilen basit gollerden şikayetçi olan teknik direktör Vitor Pereira'nın, antrenmanlarda savunma organizasyonları üzerinde daha fazla durması bekleniyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER