DİĞER HABERLER

Fenerbahçe'nin <font color='#FF0000'>en pahalı oyuncusu</font>

Fenerbahçe'nin yeni transferi Linas Kleiza, sarı-lacivertlilerden alacağı yıllık 3.3 milyon Euro’luk ücretle, kulübün en pahalı sporcusu oldu.

Fenerbahçe'nin <font color='#FF0000'>en pahalı oyuncusu</font>
Geçen sezon hem THY Euroleague hem de Beko Basketbol Ligi'nde yaşanan büyük hayal kırıklığının ardından Fenerbahçe Ülker potada çok önemli hamleler yapıyor.
 
Bunların en başında gelen ise tartışmasız Sırp coach Zeljko Obradovic'in takımın başına getirilmesi... Sonrasında Nemanja Bejelica gibi Avrupa'nın en iyi dış atıcılarından biriyle anlaşan F.Bahçe dün belki de en büyük bombasını patlattı; Linas Kleiza...

Habertürk'ün haberine göre; Litvanya basketbolunun en önemli yıldızlarından biri olan Kleiza da 2 yıl süreyle kendisini Sarı-Lacivertliler'e bağlayan sözleşmeye imza attı. Büyük ölçüde netleşen Melih Mahmutoğlu, İzzet Türkyılmaz hamleleri de bir kenarda dursun ancak biz size Litvanyalı basketbolcunun kontratından önemli bir detayı paylaşalım. 28 yaşındaki yıldız, Sarı-Lacivertli kulüpten yıllık 3.3 milyon Euro alacak.

BİR TEK DROGBA GEÇİYOR
Kleiza, 2010-11 sezonu öncesi Toronto Raptors'la 4 yıl için 18.8 milyon Dolar'a (yaklaşık yıllık 3.3 milyon Euro) anlaşmıştı. Yani Kleiza aslında NBA'de kazandığı ücretin aynısını F.Bahçe'den de alacak. Ancak ilginç olan Kleiza'nın sadece F.Bahçeli basketbolculardan değil futbolculardan dahi fazla para kazanacak olması. Yani kulübün en fazla kazanan profesyonel sporcusu artık Linas Kleiza.

Bu kıyaslamayı geçtiğimiz sezon yapsaydık Moussa Sow 3 milyon 400 bin Euro'yla kulübün en fazla kazanan sporcusu konumunda olacaktı. Ancak Sow, bu sene Sarı-Lacivertli kulüpten yıllık 2.6 milyon Euro alacak. Türkiye'de en fazla kazanan sporcular listesinde ise Litvanyalı, yıllık 4 milyon Euro alan Didier Drogba'nın ardından ikinci sıraya oturmuş oldu.

OBRADOVİC YANAL'DAN FAZLA ALIYOR
Sarı-Lacivertli takımın basketbola ayırmış olduğu bütçenin güzel bir örneğini de antrenör kıyaslaması yapınca fark ediyoruz. F.Bahçe'nin basketbol takımı coachu Zeljko Obradovic Sarı-Lacivertli kulüple yıllık 1 milyon 350 bin Euro karşlığında el sıkışmıştı. Futbol takımının başına gelen Ersun Yanal ise 1.5 milyon Dolar'a (yaklaşık 1 milyon Euro) Sarı-Lacivertli takımın başına getirildi. Tabii burada Obradovic'le Yanal'ın hem ayrı kategorilerde olduğunu hem de Sırp coachun mazisini unutmayalım.

SORU İŞARETİ YARATAN SAKATLIK?
Kleiza Litvanya basketbolunun en önemli yeteneklerinden biri. 2005 yılında NBA'e Denver Nuggetsformasıyla adım atan Litvanyalı forvet, 2009-10 sezonunda ise ise Olympiakos'ta Euroleague sayı kralı olmuştu. Ancak Kleiza'nın başı son 3 sezondur sakatlıklarla belada. 2011 yılında sağ dizinden sakatlanan ve atroskopi olan Kleiza, NBA'de sezonu kapamış ve geçtiğimiz ocak ayında parkelere dönebilmişti. Geçen sezon NBA'de 82 maçın sadece 20'sinde forma giyen Kleiza, son 3 sezonda ise toplam 123 maç kaçırdı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER