YAZARLAR

Fenerbahçe’nin işi çok zor!

Fenerbahçe ligin en iyi stoperlerine, forvetlerine, kanatlarına ve orta sahasına sahip olabilir. Fenerbahçe’de sahada bu oyuncuları yönlendirecek, kilit pas atacak, sistem oyununda liderlik üstlenecek oyuncu yok.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Sezon başında taraftarlar gerek kulübe gerekse yöneticilere sosyal medya üzerinden 10 numara transferi ile ilgili çağrıda bulundular. Evet maddi anlamda Uefa denetiminde olabilirler lakin Skrtel için harcanan bonservis bedeli yerine 10 numara transferine bütçe ayrılmalıydı görüşü hakimdi. Skrtel’in yeri başka bir oyuncu ile doldurulabilirdi. Geçen sezon kiralık oynayan Ba olabilirdi. Neustadter zaten Kjaer’in yanında oynasın diye transfer edilmişti. Ba, yeniden kiralanır ve o mevki için sıkındı kalmazdı.

Fenerbahçe ligin en iyi stoperlerine, forvetlerine, kanatlarına ve orta sahasına sahip olabilir. Fenerbahçe’de sahada bu oyuncuları yönlendirecek, kilit pas atacak, sistem oyununda liderlik üstlenecek oyuncu yok. Sezon başında Salih bu işi yapar deniyordu ama herkes yanıldı. Ben bile iki maçına aldandım ama yine de son ana kadar 10 numara transferi ihtiyaç diye söyledim.

Galatasaray’da Sneijder ve Selçuk, Beşiktaş’ta Talisca ve Gökhan İnler gibi isimlerin yeterlilikleri tartışılır. Ben beğenirim ama beğenmeyenler olabilir. Lakin bu oyuncular sıkışan oyunları açma noktasında, ekstra puanlar alma noktasında takımlarını bir adım öne taşıyacak isimlerdir. Fenerbahçe’de böyle bir oyuncu olmadığı için iki senedir şampiyonluk kaçıyor. Bu yılda taraftarın ümidi kalmadı. Tek düşündükleri şey devre arasına kadar puan farkının daha fazla açılmaması ve yönetimin bir 10 numara transfer etmesidir.

Fenerbahçe şu an sadece kanatlarda Lens ve Volkan’ın bireysel gayretleri ile birşeyler yapmaya çalışıyor. Orta alandan organize gelişen atak yok. 4 forvet var ama hala net bir şablon yok. Van Persie hala oynayabilecek düzeyde değil. Sow henüz uyum sorunu yaşıyor. Emenike gol atıyor ama çaresizlikten oynatılıyor. Elbette bu işin mali boyutu var, elbette yönetim çalışıyor ama taraftar ile barışık olmayan bir yönetim kasıtlı olarak transfer yapmıyormuş gibi görünüyor. Sırf taraftar 10 numara istiyor diye alınmıyor gibi bir hava var. Fenerbahçe yönetimi ne yapıp ne etmeli ama Fenerbahçe’ye devre arasında bir 10 numara transferi yapmalıdır. Aksi halde her hafta yaşanan puan kayıpları takımı psikolojik olarak etkiler ve taraftarın ilgisi azalır. İşler tersine gitmeye başladı ya işte bunun geri dönüşü mümkün olmaz. En azından taraftara zeytin dalı uzatılarak bir adım atılmalı, taraftar desteği ile devre arasına kadar puan kaybı minimuma indirilmelidir. Taraftar bu takımın ateşidir. Taraftar olmadan olmaz.

Konyaspor 20 bine oynuyor. Önemli maçlarda 42 bin kişi stadı dolduruyor. Galatarasay ve Beşiktaş taraftarı stadyumda rakibi ve hakemi etki altına almaya çalışıyor. Fenerbahçe, taraftarı olmadan zor maç kazanır. Aziz Yıldırım artık inadından vazgeçmeli ve kenara çekilip takımın önünü açmalıdır. Aksi halde bu sezon zor biter.

Yorumlar
TREND HABERLER