FENERBAHÇE

Fenerbahçe'nin yeni transferi İstanbul'da

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Carlos Kameni İstanbul'a geldi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi İstanbul'da

Carlos Kameni, Fenerbahçe için İstanbul'a geldi! Fenerbahçe'nin prensipte kendisi ve takımı Malaga CF ile anlaşmaya vardığı Kamerunlu file bekçisi Idriss Carlos Kameni, akşam saatlerinde İstanbul'a geldi.

Idriss Carlos Kameni'yi taşıyan uçak, saat 18.30 sularında Atatürk Havalimanı'na indi. Kameni, Fenerbahçe atkısıyla da objektiflere poz verdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Carlos Kameni'nin transferi için yapılan görüşmeler sonucunda prensip anlaşmasına varıldığı duyuruldu.

33 yaşındaki Kamerunlu kaleci, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra resmi sözleşmenin altına imza atacak.

FENERBAHÇE'NİN KAMENİ AÇIKLAMASI

"Kulübümüz, profesyonel futbolcu Idriss Carlos Kameni ve takımı Malaga CF ile yaptığı görüşmeler sonucu kulübümüze transferi konusunda prensip anlaşmasına varmıştır.

Idriss Carlos Kameni, 04 Temmuz Salı günü İstanbul'a gelecektir ve görüşmelere burada devam edilecektir.

FENERBAHÇE TARİHİNDEKİ İLK AFRİKALI KALECİ

Fenerbahçe'nin transferi için kulübü ve kendisiyle prensip anlaşmasına vardığı Kamerunlu kaleci Carlos Kameni, sarı-lacivertli takımın tarihindeki ilk Afrikalı file bekçisi olacak.

Kalesini genelde Türk kalecilere teslim eden sarı-lacivertliler, son 2 sezondur kadroda en az bir yabancı file bekçisi bulunduruyor. Geride kalan iki sezonda Porto'dan Brezilyalı Fabiano Ribeiro'yu kiralayan Fenerbahçe, bu sezon da Volkan Demirel'le rekabete girmesi için tecrübeli isim Kameni'yi kadrosuna katmaya hazırlanıyor.
 
Sarı-lacivertli kulübün tarihinde bugüne dek Yugoslavya'dan 3, Almanya'dan 2, Romanya ve Brezilya'dan ise birer kaleci forma giydi. Afrika'dan ilk kez kaleci transferi yapacak sarı-lacivertlilerde Kameni, kulübün 8. yabancı file bekçisi unvanını alacak. 

Fenerbahçe'nin yeni transferi İstanbul'da

Idriss Carlos Kameni

Doğum tarihi: 18 Şubat 1984 (33 yaşında)
Doğduğu il: Douala / Kamerun
Boyu: 1,86 m
Uyruğu: Kamerun / Fransa
Mevki: Kaleci
Ayak: Sağ ayak
Güncel piyasa değeri: 2 milyon €
Oynadığı takımlar: Saint-Etienne, AC Le Havre, Espanyol, Malaga 

CARLOS KAMENİ KİMDİR?

18 Şubat 1984 tarihinde Kamerun'un Douala şehrinde dünyaya gelen Carlos Kameni, 1995 yılında Kadji Sports altyapısında futbol hayatına başladı.

2000 yılındaki Olimpiyat Oyunları'nda henüz 16 yaşındayken Kamerun Milli Takımı ile altın madalya kazanarak Olimpiyat tarihinin altın madalya kazanan en genç futbolcusu olarak dikkatleri üzerine çekti. Kameni'nin büyük kardeşi Mathurin de 2001-2010 yılları arasında profesyonel olarak kalecilik yapmıştı.

1,86 boyundaki Carlos Kameni, atletik yapısı, ilerleyen yaşına rağmen koruduğu çevikliği ve güçlü refleksleriyle ön plana çıkan bir file bekçisi.

Bire bir pozisyonlarda da oldukça etkili olan Kameni, özellikle büyük maçlardaki performansıyla da dikkat çeken bir isim. Kameni'nin en önemli dezavantajı olarak ise zaman zaman pozisyon alma konusunda yaptığı hatalar olarak gösteriliyor. 16 yaşında katıldığı ve altın madalya aldığı Olimpiyat Oyunları sonrasında 2000 yılında Fransız ekiplerinden Le Havre'ın yolunu tutan Kameni, burada geçirdiği dört yıl boyunca rezerv takımda kaldı ve kendisini göstermeyi başaramadı. 2002-03 sezonunda Saint-Etienne'e kiralansa da, burada da forma şansı bulamadı. 2001 yılında ise adı Juventus ile anıldı ancak bu transfer gerçekleşmedi.

2004 yılının Temmuz ayında 600 bin dolar karşılığında Espanyol'e transfer olan Kameni, buradaki ikinci yılında takımın birinci kalecisi olmayı başardı ancak buradaki ilerleyen sezonlarda Gorka Iraizoz ile forma rekabeti yaşadı.

2006 yılında Espanyol Kulübü, oyuncusuna yapılan ırkçı saldırılar nedeniyle iki taraftara maçlara girme yasağı vermişti. 2008-09 sezonunda ise takımının sıkıntılı günler geçirdiği dönemde iki tatsız olay daha yaşadı. Ocak ayında bir antrenman sonrası kendisine hakaret eden bir taraftarla fiziksel temas yaşarken, Mayıs ayında ise taım arkadaşı Gregory Beranger ile kavga etti. 2011-12 sezonunda Espanyol'de gözden düşünce, Ocak ayında Malaga'nın yolunu tuttu ve burada Willy Caballero'nun Manchester City'ye transfer olmasının ardından takımın birinci kalecisi oldu.İlk olarak 17 yaşındayken Kamerun A Milli Takım formasını giymeye başlayan Kameni, 2002, 2004, 2006 ve 2008 Afrika Uluslar Kupası'nda boy gösterdi.

2002 Dünya Kupası'nda da kadroda kendisine yer buurken, 2006-07 sezonunda da En İyi Afrikalı Kaleci Ödülü'ne layık görüldü.

Kameni, 2014-15 sezonunda da Malaga'da Yılın En İyi Futbolcusu seçilmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER