YAZARLAR

Fenerbahçe’yi hak etmiyorsun

Fenerbahçe’yi hak etmiyorsun

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Her maç ayrı bir kahır,

Her maç ayrı bir stres,

Her maç kötü futbol karşısında kahrolan taraftarlar…

Fenerbahçe kazandığında bile iyi bir görüntü çizmiyor. Takımda bir uyumsuzluk var. Sistem uğruna Alex gönderildi ama Alex’in yerinde onun yarısı bile olamayan Cristian oynatılıyor. Aynı sistemle devam edilecekse neden Alex gönderildi? Alex, Aykut Kocaman’ın sistemine aykırı olduğu için gönderilmedi mi? Aykut Kocaman’ın oynatmak isteyip fakat bir türlü cesaret edemediği bu sistemi gerçekten çok merak etmeye başladım. Aklından 4-4-2 ya da 4-3-3 geçiyor. Fakat bir gün dahi bu sisteme geçemez. Çünkü Aykut Kocaman’ın futbol anlayışında garanticilik var. Gençlere fırsat verdiğinde bile onları oyundan alan bir anlayış var.

Fenerbahçe senin döneminde oldukça ürkek oynuyor. Orta sahada Meireles ve Topalı defansif, Cristian ofansif oynuyor. Hatta çoğu zaman Topal stoperlerin arasına gömülüyor, Cristian ve Meireles orta sahada defansif olarak oynuyor. Kuyt kanatta, Sow ise ileride yalnızlığa mahkum bırakılıyor. Fenerbahçe kadro kalitesi olarak Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahip olmasına rağmen ortaya koyduğu futbol bunu teyit etmiyor.

Deneme 

Aykut hoca Alex’i gönderdi. Cristian ile sorun yaşadı. Şimdi de Stoch ile sorun yaşıyor. Krasiç 5 hafta kadroya alınmadı. Futbolcular ile olan iletişiminde ciddi anlamda sıkıntı var. Takım gol attığında bile sevinirken göremiyorum Aykut Kocaman’ı. Tamam ciddi adamsın ama hocam taraftarın yarısı kadar bile sevinmiyorsun. Takım kötü oynarken müdahale etmiyorsun. Caner-Stoch değişikliği, Cristian-Selçuk değişikliği, Topal-Topuz değişikliği ya da son günlerde orta sahadan birini çıkararak Sezer’i oyuna dahil ediyorsun. Krasiç’i hiç oynamadığı yerde sol kanatta oynatıyorsun. Bence fazla kapris yapıyorsun hocam. Oyunculara tek tek bakalım hepsi çok iyi. Ama senin sisteminde hepsi günah keçisi…

Stoch, milli takımda oynuyor ve bu takımda büyük işler yapmış bir oyuncu.

Meireles, Chelsea gibi büyük bir takımdan transfer edildi ve kalitesi tartışılmaz.

Mehmet Topal, Valencia’dan geldi. Milli takım oyuncusu. Defansif yanı daha güçlü.

Sow, her ne kadar sakattı değildi diye tartışılarak yıpratılmaya çalışılsa da o tüm forvetler arasında en iyilerden birisi.

Volkan, dünyanın en iyi kalecilerinden.

Gökhan Gönül ve Hasan Ali Kaldırım kanatlarında çok iyi.

Kuyt, kariyer geçmişi çok iyi ve Fenerbahçe ile çok iyi uyum sağladı.

Yobo, Bekir, Egemen ve Serdar stoperde biraz zayıf kalsalar da kötü değiller. Yobo yavaş ama duracağı yeri biliyor. Egemen hava toplarında çok iyi ama her an faul yapmaya aday. Bekir hem stoper hem de kanat oynayabiliyor ve çok formda. Serdar ise sakatlığın etkisinden kurtulamadı. Bu alana bir takviye şart.

Sezer yeni yeni form tutmaya başladı. Sakatlıkların ardından attığı gollerle de iştahı kabardı. Mutlaka fayda sağlayacak hatta çok başarılı olacak.

Caner zaman zaman çok iyi oynuyor. Biraz daha sakin ve akıllı oynaması gerekir.

Mehmet Topuz en istikrarlı oyuncuydu. Sakatlık yaşadı ama her takıma gerekli bir oyuncu. Cristian’ın oynadığı yerde rahatlıkla oynar.

Bu takımda benim beğenmediğim ve takıma yarar sağlayacağını düşünmediğim oyuncular Cristian, Selçuk ve Bienvenü’dür. Diğer oyuncular ise mutlaka şans bulurlar. Lig, Kupa ve Avrupa gibi üç kulvardan mutlaka birinde yer alırlar.

Gençler ise iyi olmasına rağmen şans bulamıyor. Salih ve Recep benim çok güvendiğim iki oyuncudur. Bu iki gence mutlaka forma şansı verilmelidir. 85. dakikada Selçuk Şahin oyuna gireceğine Salih girsin, Recep girsin. Gençler skor avantajı elindeyken her an değerlendireceğin oyunculardır. Gerektiğinde ona güvenerek maçın her anında oyuna almalı ve güven duymalısın. İlk onbirde oynayamazlar mı? Rakip takımlarda bu yaş gruplarında bir çok oyuncu ilk onbirde çıkıyor. Bu konuda da Aykut hoca hiç cesur değil. Ben kazanayım da gerisi umurumda değil der gibi.

Ben Fenerbahçe maçlarında artık keyif alamıyorum. İzlerken kendi kendime stres yapıyorum. Ne gerek var? Bu kadro daha iyisini yapamaz mı? Aykut Kocaman’ın sistem sistem diye oyuncu harcamalarını mı izleyeceğiz? Ben Aykut hocanın sisteminden yoruldum. Umarım ya bu sistemden yada Fenerbahçe’den vazgeçer. Daum döneminden hiçbir şey değişmedi. Bence Aykut hocanın değişme vakti çoktan geldi. Kendisi çok iyi bir insan ama takımda ne yapmaya çalışıyor inanın anlamış değilim. Bu sistemi asla kabul etmiyorum. Cristian’dan Alex çıkarmaya çalışıyor. Bu takım bu oyunu hak etmiyor. Çok sevsem de Aykut Kocaman’da Fenerbahçe’de teknik direktörlüğü hak etmiyor.

Deneme https://twitter.com/muhmed83

Yorumlar
TREND HABERLER