YAZARLAR

Fenerbahçe’yi yenmek mesele…

Fenerbahçe’yi yenmek mesele…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Öncelikle İnönü’de centilmence oynanan ve zevkli bir mücadele izlediğimizin altını çizmek isterim. Unutulmaması gereken ve büyük önem arz eden bir başka konuda Beşiktaş taraftarının coşkusu ve Van için maçın sonunda yapmış oldukları atkı şovu takdir etmek istiyorum. Olaylar her ne kadar maçın sonunda olsa da benim yazımın başında yer alsın istedim. Duyarlı olan herkese teşekkürler.

Maça geçtiğimizde ise 25 maçtır kaybetmeyen bir Fenerbahçe vardı sahada. Birde bu sene maç kazanma sıkıntısı yaşayan Beşiktaş. Maç tempo olarak yüksek seviyede oynandı. Beşiktaş aradığı golü Simao’nun muhteşem vuruşu ile buldu. Golden sonra Fenerbahçe atakları gol gelecek diyordu. Bu arada Cenk’in hakkını da vermek gerekiyor. Çok iyi kurtarışlar yaptı. Devreyi önde kapatan Beşiktaş oyun hâkimiyetini Fenerbahçe’ye kaptırmıştı.

Maçın en iyilerinden olan Caner’in vuruşu direkten döndü ve kaptan Alex Beşiktaş ağlarını havalandırdı. Takımı adına eşitliği sağlarken Beşiktaş ağlarına ise toplamda 13.golünü bıraktı. Kaptanın bu performansı derbilerde etkinliğini ön plana çıkartıyor. Fenerbahçe galibiyet için gelirken Almeida ile golü bulan Beşiktaş büyük bir rahatlık içine girmişti ki son sözü “bizi yenmek kolay değil” dercesine Cristian söyledi. Golden sonra her iki takımında birer önemli sayılabilecek atağı vardı ama derbi berabere bitti. Her ne kadar pozisyon üstünlüğüne göre Fenerbahçe puan kaybetmiş gibi görünse de, oynanan futbola göre maçın hakkı beraberlikti.

Gözüme takılanlar;

Hakem Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu ve Serkan Ok çok iyi bir maç çıkarttılar.

Simao ve Alex’in ofsayt diye sayılmayan gollerinde hakem kararları doğru.

Cenk maçın adamıydı.

Aykut Kocaman’ın maçın en iyisi olan Caner’i oyundan alması hataydı.

Fenerbahçe taraftarının tarihi geçmiş biletle stat etrafına gelmesi, turnikelerde sorun çıkartması ve alakasız yerden stada giriş yapması büyük bir faciaya yol açabilirdi. Hiç tasvip etmediğim ve bir daha tekrarlanmaması gereken bir olay.

Maçtan sonra Fenerbahçe taraftarının girişi ile ilgili yorum yapan BJK yöneticisi sorumlular cezalandırılacak diyor ama en büyük sorumlu kendileri olduğunu unutuyor. Talimatlara göre sorumlu kendileri ve emniyettir.

Derbi, şu sıkıntılı süreçte hakikaten güzeldi. Her iki takımı da kutluyorum.

NOT : Maçta hakem hataları olduğunu beyan eden, Fenerbahçe'nin hakem sayesinde puan aldığını iddia eden maçı nasıl izlediği belli olmayan kişiler maçın görüntülerini tekrar izlesinler. Maç sonrası yorumları tekrar dinlesinler. Duayenlerin yorumlarına baksınlar. Bir yerde hata arıyorsa gözlerinde arasın ve bir beyin doktoruna muayene olsun... 

Twitter adresim :  

Yorumlar
TREND HABERLER