MOTOR SPORLARI

Ferrari'den Sebastian Vettel'e rekor teklif

Red Bull'dan ayrılarak Ferrari'ye geçmesi beklenen Vettel'in, dünyanın en yüksek maaşa sahip sporcusu olacağı bildirildi.

Ferrari'den Sebastian Vettel'e rekor teklif
Red Bull'dan ayrılarak Ferrari'ye geçmesi beklenen Vettel'in, dünyanın en yüksek maaşa sahip sporcusu olacağı bildirildi. 
 
4 dünya şampiyonu apoletli Sebastian Vettel'in, 2015'te Ferrari koltuğuna oturacağı Avrupa basınında geniş yer bulurken; başarılı sporcunun alacağı rakam da netleşmeye başladı.

Daily Mail'in haberine göre; 3 yıllık sözleşme için 150 milyon Pound alacak olan Vettel, dünyanın en yüksek maaşına sahip sporcusu olacak. Yıllık maaşı, 50 milyon Pound (Yaklaşık 80 milyon dolar) olması beklenen Vettel'in alacağı rakam kesinleşirse, Alman pilot en yüksek maaşlı sporcu ünvanını elde edecek. 

YILLIK ÜCRETİYLE REKOR KIRACAK

Forbes'a göre dünyada yıllık en çok kazanca sahip sporcu ise boksör Floyd Mayweather. Yılda 100 milyon dolar kazanan Mayweather'in dövüş başına para alması, maaş konusunda Vettel'i ilk sıraya koyacak. Vettel, beyzbol, basketbol, Amerikan futbolu ve futbolun yıldızları arasında da en yüksek maaşlı sporcu olacak. Bu sezon yeni aracıyla henüz yarış kazanamamasına karşın, son yıllarda Formula 1'i domine eden ve 39 yarışın yanısıra 4 dünya şampiyonluğu kazanan Vettel, gelecek yıl Ferrari'de Fernando Alonso'nun yerine takıma katılacak..

FERRARİ 7 YILLIK HASRETİ BİTİRMEK İSTİYOR

2007'den bu yana Formula 1'de şampiyonluk kazanamayan Ferrari'nin de Vettel'i alarak bu seriye son vermek istiyor. 2 dünya şampiyonu ünvanlı Fernando Alonso ise eski takımı McLaren'e dönecek. Geçen yıl en yüksek maaşa sahip ismin 52 milyon dolarla Cristiano Ronaldo olduğu bildirilirken; onu NFL yıldızı Matt Ryan'ın 42 milyon dolarla takip etti. Lionel Messi ise 41.7 dolarla üçüncü sırada yer aldı. NBA yıldızı LeBron James'in geçen yıl ki gelirlerinin toplamı 72.3 milyon dolar oldu. Ancak James'in yıllıkk maaşı 19.3 milyon dolarda kaldı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER