DÜNYA KUPASI

FİFA Cüneyt Çakır Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un görev yapacağını açıkladı.

FIFA Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda 3 Türk hakemimize görev verdiğini açıkladı..

FİFA  Cüneyt Çakır Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un görev yapacağını açıkladı.

FIFA, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda düdük çalacak 25 hakem üçlüsünü açıkladı. Türk hakem Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda görev alacak 25 hakem arasında yer aldı.

Brezilya'da Cüneyt Çakır'ın yanı sıra yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun görev alacak. Jim Boyce başkanlığında yapılan FIFA Hakemler Kurulu'nun Zürih'te yapılan toplantısında, 43 farklı ülkeden 25 hakem üçlüsü ve ilave olarak 8 ikili hakem görevlendirildi.

Dünya Kupası'nda Asya'dan (AFC) 4, Afrika'dan (CAF) 3, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler'den (CONCACAF) 3, Güney Amerika'dan (CONMEBOL) 5, Okyanusya'dan (OFC) 1 ve Avrupa'dan (UEFA) 9 hakem yer alacak. 

Bundan tam 40 yıl önce Almanya'da düzenlenen 1974 Dünya Kupası'nda Türk hakem Doğan Babacan görev yapmıştı.

Batı Almanya'da düzenlenen kupada 14 Haziran 1974 tarihinde Batı  Almanya-Şili maçında orta hakem olarak görev yapan Babacan'ın Şilili futbolcu  Carlos Caszely'e 67. dakikada gösterdiği kırmızı kart, dünya kupaları tarihinin  ilk kırmızı kartı olarak tarihe geçti. Doğan Babacan, 19 Haziran'da  Bulgaristan-Uruguay ve 26 Haziran'da da Brezilya-Doğu Almanya maçlarında yardımcı  hakem olarak görev yaptı.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER