FUTBOL

FIFA devrim gibi karar aldı!

Dünya futbolunun patronu FIFA, devrim gibi bir karar aldı, uygulamanın en geç 2017-2018 sezonunda denenmeye başlayacağını duyurdu

FIFA devrim gibi karar aldı! - Sayfa 1

Dünya futbolunun patronu FIFA, devrim gibi bir karar aldı, uygulamanın en geç 2017-2018 sezonunda denenmeye başlayacağını duyurdu.(AA)

FIFA devrim gibi karar aldı! - Sayfa 2

IFAB, maç esnasında hakemlere pozisyon tekrarı izleme olanağı sunacak uygulamanın iki yıl içinde denenmeye başlayacağını açıkladı. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), maç esnasında hakemlere yardımcı olacak pozisyon tekrarı izleme uygulamasının en geç 2017-2018 sezonunda denenmeye başlayacağını duyurdu.

FIFA devrim gibi karar aldı! - Sayfa 3

Verilen ilk bilgilere göre video hakem uygulaması maç içerisindeki her karar için kullanılmayacak. Tartışmalı gol pozisyonları, gollerden önce kalkan veya kalkmayan ofsayt bayrakları, kırmızı kartlar, penaltı kararları ve yanlış oyuncuyla ilgili verilen kararlarda video hakem uygulamasına başvurulacak.

FIFA devrim gibi karar aldı! - Sayfa 4

Uzatmalarda 4. değişiklik hakkıKongrede alınan iki önemli karardan ilki uzatmalı mücadelelerde takımlara dördüncü oyuncu değişikliği hakkı vermek. FIFA'nın yaptığı açıklamada 120 dakika oynanan maçlarda oyuncuların sağlık durumlarını dikkate alınarak takımlara +1 oyuncu değişikliği hakkı verilmesiyle ilgilil çalışmaların başlatılması yönünde karar alındığı belirtildi. Alınan bir diğer kararda ise mutlak gol şansı halinde verilen penaltı ve faul kararlarında hakemin kırmızı kart çıkarırken dikkat edeceği koşullarla ilgili maddenin yeniden düzenlendiği ifade edildi.