MAÇ ANLATIMLARI

FIFA Neymar için tazminat ödeyecek

FIFA, sakatlanan Neymar için tazminat ödeyecek. İşte ayrıntılar...

FIFA Neymar için tazminat ödeyecek
FIFA, Brezilya'nın Dünya Kupası çeyrek finalinde Kolombiya ile oynadığı maçta sakatlanan Neymar'ın idmanlara başladığı ve tam olarak iyileştiği süre içerisindeki ücretini karşılayacak. 
 
Kolombiya maçında 3. omurunda kırık meydana gelmesi nedeniyle takımın Almanya karşısında aldığı 7-1'lik "tarihi" yenilgide kadroda yer alamayan Neymar'ın, idmanlara başladığı ve tam olarak iyileştiği süreye kadar geçen sürede kazandığı ücreti FIFA ödeyecek.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, FIFA'nın, Dünya Kupası maçlarında sakatlanan oyuncular nedeniyle maddi açıdan zarara uğrayan kulüplerin zararını telafi etmek amacıyla geliştirdiği "Kulüpleri Koruma Programı" kapsamında, söz konusu ödemeyi Neymar'ın kulübü Barcelona'ya yapacağı ifade edildi.

Neymar, Barcelona'da reklam gelirleri ve ekstra ödemeler hariç bir sezonda 5,1 milyon avro kazanıyor. Brezilya Milli Takımı sağlık uzmanı Jose Luiz Runco, futbolcunun tedavisine 45 gün boyunca devam edeceğini vurguladı. Bu durumda FIFA'nın Barcelona'ya 238 bin avro tutarında ödeme yapması bekleniyor.  
 
DÜNYA KUPASI 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER