DÜNYADAN FUTBOL

FIFA’dan tarihi karar! Yeni turnuva geliyor…

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın yerine yeni bir turnuva düzenleme kararı aldı. 2021'de hayata geçirilmesi planlanan yeni turnuva 4 yılda bir yapılacak.

FIFA’dan tarihi karar! Yeni turnuva geliyor…

FIFA, 2021 yılında hayata geçmesi planlanan yeni bir turnuvanın hazırlıklarını yapıyor. FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın yerini almasını planlanan yeni turnuva 4 yılda bir yapılacak ve 24 takım katılacak.

Sporx’te yer alan habere göre; her yıl düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın fazla ilgi görmemesi nedeniyle yerine geçmesi için düzenlenecek yeni turnuvanın Haziran ya da Temmuz ayında, 3 haftalık bir periyotta tamamlanması düşünülüyor.

8 GRUP, TOPLAM 31 MAÇ : 3 takımın yer aldığı 8 gruptan oluşacak turnuvada lider olanlar doğrudan çeyrek finale yükselecek. 31 maç ile organizasyon tamamlanacak.

FIFA, bu yeni turnuvanın “daha özel” ve “daha ilgi çekici” olacağını düşünerek, oyuncular, teknik direktörler, taraftarlar, medya ve sponsorlar için de bir odak noktası olacağını düşünüyor.

FIFA KULÜPLER DÜNYA KUPASI NASILDI? : FIFA Kulüpler Dünya Kupası, altı konfederasyona bağlı şampiyonlar liglerinin şampiyonları arasında oynanan kıtalararası turnuvadır.

İlk FIFA Kulüpler Dünya Kupası 2000 yılının Ocak ayında Brezilya’da gerçekleşti. Bu turnuvada kupayı Real Madrid 2 kez, Barcelona ise 3 kez kazandı. Diğer şampiyonlar ise Corinthians (2), İnternacional (1), M.United (1), Milan (1), Sao Paulo (1), Bayern Münih (1) oldu.

Juventus'un rüyasını Ronaldo bitirdi

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER