DÜNYADAN FUTBOL

Fiorentina'nın Gomez'i satarken yaptığı hile ortaya çıktı

Gomez'i 7 milyon Euro'ya Wolfsburg'a satan Fiorentina'nın bu paranın 5.9 milyon Euro'sunu özel maç bedeli olarak gösterdiği ortaya çıktı.

Fiorentina'nın Gomez'i satarken yaptığı hile ortaya çıktı

Beşiktaş Kulübü, Fiorentina’nın 7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Wolfsburg’a sattığı eski golcüsü Mario Gomez’in peşini bırakmıyor.

ÖZEL MAÇ BEDELİ HİLESİ

Siyah-beyazlılar, Alman golcünün resmi transfer belgelerini kendilerine göndermeyen Fiorentina’nın bonservis rakamını 1.1 milyon euro olarak gösterip, aradaki 5.9 milyon euroyu, “özel maç bedeli” olarak hileli yoldan kasasına koyacağı duyumlarını alınca girişimlerini hızlandırdı.,

NBA maçlarını hangi kanal yayınlayacak?

KONGRE ÜYESİ ORTAYA ÇIKARDI

Uzun yıllar Almanya’da yaşayan Beşiktaşlı bir kongre üyesinin kulübe gönderdiği belgeler, Mario Gomez transferindeki hileyi gözler önüne serdi. Geçen ay Almanya Futbol Federasyonu’na (DFB) başvurarak, Gomez’in transfer bedelini öğrenmek isteyen kongre üyesi M.K., Bundesliga Kulüpler Birliği’ne başvurması gerektiği yönünde resmi mail aldı.

Bu mail ile birlikte Bundesliga Kulüpler Birliği’ne giden Beşiktaşlı üyeye, Mario Gomez’in Fiorentina’dan, Wolfsburg’a transfer bedelinin 7 milyon euro olduğunu bildiren bir mail gönderildi. Kongre üyesi M.K. tüm belgeleri Beşiktaş Yönetimi’ne iletti.

Siyah-beyazlılar da hemen Almanya Futbol Federasyonu ve Bundesliga Kulüpler Birliği’ne başvurup tüm resmi belgeleri talep etti.

VERMEZLERSE FIFA VE UEFA'YA BAŞVURULACAK

Hukuk kurulunun süreci tamamlamasıyla beraber önce Fiorentina’dan paylarına düşen 3.5 milyon euroyu ödemesini talep edecek olan Beşiktaş Yönetimi, İtalyan kulübünün olumsuz cevap vermesi halinde FIFA ve UEFA’ya başvuracak. Geçen sezon yapılan anlaşmaya göre Gomez’in satış bedelinin yüzde 50’sini Beşiktaş’a ödemesi gereken Fiorentina’nın, Wolfsburg ile yaptığı özel sözleşme gereği alması gereken 1.1 milyon euroyu henüz kasasına koymadığı belirtildi.

Yorumlar
TREND HABERLER