FUTBOL

Fransa’da olaylı derbi! Tribünler sahaya indi…

Fransa Ligue 1'de oynanan Saint Etienne - Lyon derbisinde atılan goller, kırmızı kartlar derken Nabil Fekir'in attığı 5. gol ve sonrasında yaptığı hakerete yeşil beyazlı tribünler daha fazla dayanamadı ve sahaya atladı.

Fransa Ligi 12. haftasında Fransa’nın ünlü Rhône derbisinde Saint Etienne ile Lyon karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan konuk ekip Lyon, Depay ve Fekir’in golleriyle ilk devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan Lyon, 58. dakikada Diaz ve 65. dakikada Traore’nin attığı gollerle farkı 4’e çıkardı. Maçın 84. dakikasında bitime 6 dakika kala Fekir farkı 5’e çıkaran golü attı ve ardından formasını çıkarıp tribünlere gösterdi.

Yaşanan bu olayın ardından çılgına dönen Saint Etienne tribünleri bir anda sahaya indi ve oyuncuların üstüne doğru gitmeye başladı. Tribünlerin sahaya inmesiyle oyuncular da soyunma odasına doğru koştu. Fransız polisi, hemen sahaya girdi ve taraftarları tribünlere doğru uzaklaştırmaya çalıştı. Yaşanan bu olayların ardından maç durdu ve takımlar soyunma odasına gitti. Daha sonra maçın hakemi mücadeleyi 5-0 Lyon’un lehine bitirme kararı aldı ve konuk ekip derbiden 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Maçın ardından Lyon’un Fransoz teknik direktörü Bruno Genesio, oyuncusu Nabil Fekir’in yaptığı hareketi eleştirdi. Genesio, ”Yaptığı hareket doğru değildi. Fekir geceyi mahvetti” diyerek oyuncusuna olan tepkisini dile getirdi. Attığı golün ardından çıkarttığı formasını tribünlere göstererek olayların başlamasına neden olan Nabil Fekir ise, ”Yaptığım hareketten dolayı herhangi bir pişmanlık duymuyorum” dedi.

Lyon başkanı Aulas ise oyuncusunu ve derbi galibiyetini öven bir tweet atarak destek verdi. Aulas, Nabil Fekir için, ”O bir kahraman” diyerek oyuncusunun arkasında durdu.

Yaşanan bu olay Genesio & Aulas & Fekir üçgeninde bu şekilde basına yansırken, kulüp başkanı ile teknik direktörün Fekir’in yaptığı harekette ayrılması, yeni doğabilecek spekülasyonlara zemin hazırladı.

Yorumlar
TREND HABERLER