TENİS

Fransız tenisçiden Sharapova için şok sözler

Doping testinin pozitif çıktığını açıklayan Maria Sharapova hakkında Fransız tenisçi Kristina Mladenovic'ten dikkat çekici yorumlar geldi.

Fransız tenisçiden Sharapova için şok sözler

WTA klasmanında 29. sırada bulunan Kristina Mladenovic, doping numunesinde meldonyum maddesine rastlandığı gerekçesiyle uzun süre kortlardan uzak kalması gündemde olan Maria Sharapova hakkında ağır ifadeler kullandı.

Uluslararası Tenis Birliği'nin (ITF) kararıyla geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren geçici men cezasına çarptırılan Sharapova'nın bu zamana kadar kazandığı tüm başarılarının üstüne gölge düştüğünü belirten Mladenovic, "Tüm başarılarını hak ederek mi kazandığı konusunda şüpheye düşmemiz çok normal" diye konuştu.

Kadın tenisçilerle yıldızı hiçbir zaman pek barışmayan Sharapova'nın aldığı doping cezasına, diğer oyuncuların nasıl tepki verdiği konusunda ise Fransız raket, "Sharapova'nın camiada sevildiği pek söylenemez. Kariyerine saygı duyabilirsiniz ancak açık konuşmak gerekirse meslektaşlarına karşı hiç kibar davranmadı. WTA Tour'daki bütün oyuncular onun bir düzenbaz olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Sharapova'nın yaptığının kabul edilemez olduğunu dile getiren Mladenovic, "Bu dehşet verici, ama bir yandan da ortaya çıkması iyi oldu. Ben bir aspirin kullanırken bile 10 kez düşünüyorum. O ise bir ilacı 10 yıl boyunca düzenli şekilde kullanmış, ki bu etkili bir ilaç. 'Eğer yasak değilse ilaç kullanırım' düşüncesi bence utanç verici. Maria bu oyunun kurallarıyla oynadı. Oyunun kurallarıyla oynayıp en iyi olmaya çalışmak, benim anlayışıma uymuyor" diyerek Rus rakete olan tepkisini dile getirdi.

Trafik kazası geçiren hakemden kötü haber

Eleştirilerini sürdüren 22 yaşındaki oyuncu, "Maria kelime oyunları yapabilir ya da iyi avukat tutup bu süreci atlatabilir, ancak bu onun hatalı olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Yaptığı şeyin bir mazereti olamaz, en azından benim nazarımda yok" dedi.

Maria Sharapova hakkındaki doping soruşturması devam ediyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER