SPOR MAGAZİN

Futbol dünyası şokta! Efsane kanser oldu

Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff'un akciğer kanserine yakalandığı açıklandı.

Futbol dünyası şokta! Efsane kanser oldu

Hollandalı efsane futbolcu Johan Cruyff'un akciğer kanserine yakalandığı belirtildi. 

İspanyol basınında yer alan haberlerde, akciğer kanseri teşhisi konan 68 yaşındaki Cruyff'un hastalığının ne kadar yayıldığını belirlemek için testlere başlandığı bildirildi. 

Futbolculuk döneminde Ajax ve Barcelona'da sergilediği performansla efsane haline gelen Cruyff, Katalan ekibinin teknik direktörlüğünü yaptığı sırada 1991'de kalbinden baypas ameliyatı geçirmişti.

Ameliyatın ardından sigarayı bırakan Cruyff, daha sonra sigaraya karşı yürütülen reklam kampanyalarında da yer almıştı.

JOHAN CRUYFF KİMDİR?

Fenerbahçe Ajax maçının canlı yayın sayfasıFenerbahçe ile Ajax Avrupa Ligi maçında karşı karşıya geliyor. İşte dakika dakika Fenerbahçe ile Ajax Avrupa Ligi maçı...

 1947'de Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da dünyaya geldi. Asıl adı Hendrik Johannes Cruyff'tur. 1959'da Ajax altyapısında futbola başladı. 1964'te bu kulüpte profesyonel oldu, 1973-78 yılları arasında Barcelona'da forma giydi. 1979'da ABD'ye gidip Los Angelez Aztecs ve Washinton Diplomats takımlarında birer sezon oynadı. 1981'de Avrupa'ya dönüp İspanyol ekibi Levante'de kısa bir süre forma giydi ve ardından Ajax'a döndü. 1981-83 yılları arasında yine Ajax adına ter döken Cruyff, 1983'te büyük bir sürpriz yaparak Ajax'ın ezeli rakibi Feyenoord'a transfer oldu ve burada 1 yıl oynayıp futbolu bıraktı.

Johan Cruyff, Hollanda Milli Takımı'nda da 11 yıl süreyle forma giydi.

KAZANILMADIK KUPA BIRAKMADI

Lokomotiv Moskova Beşiktaş maçının canlı yayın sayfasıBeşiktaş, Lokomotiv Moskova deplasmanında. İşte UEFA Avrupa Ligi C grubunda karşı karşıya gelecek olan Lokomotiv Moskova Beşiktaş maçının canlı yayın sayfası....

Futbolculuk kariyerinde 9 Hollanda Ligi, 6 Hollanda Kupası, 1 İspanya La Liga, 1 İspanya Kral Kupası, 3 Şampiyon Kulüpler Kupası ve 2 UEFA Süper Kupası kazandı.
Teknik direktörlükte de büyük başarılar kazanan Cruyff, Ajax (1986-88), Barcelona (1988-96) ve Katalonya Milli Takımı'nı (2009-13) çalıştırdı. Ajax'ta 1 Kupa Galipleri Kupası, 2 Hollanda Kupası, Barcelona'da 1'er kez Şampiyon Kulüpler, Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı kazandı. Ayrıca, 1991'den itibaren 4 yıl üst üste La Liga şampiyonu yaptı ve 1 kez de İspanya Kral Kupası'nı kazandırdı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER