YAZARLAR

Futbol sevgisi azalıyor...

Futbol sevgisi azalıyor...

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Olmazsa olmazımız, sabahtan akşama kadar vazgeçilmezimiz, rakip takım taraftarlarını kızdırdığımız hatta kendi ligimizle kalmayıp Avrupa liglerini izlediğimiz futbola olan ilginin azaldığını görüyorum. Şike soruşturmasındaki karmaşa ve belirsizlik, takımlar üzerinde olduğu kadar taraftar üzerinde de fazlası ile etki bırakmış. Statlar eskisi kadar dolu değil, tezahüratlar eskisi kadar canlı değil ve izleyenler eskisi kadar heyecanlı değil. Bu durum gözlerden kaçmayacak kadar açık ve seçik…

Elbette herkesin kendisine göre bahaneleri var.

Fenerbahçe’li taraftarlar emeklerinin çalınmak istediğini, Aziz Yıldırım’la olan meseleyi Fenerbahçe üzerinden yürütüldüğünü düşünüyor.

Beşiktaş’lılar Teknik Direktör ve Serdar Adalı’nın içerde olma sebeplerini gülünç buluyor.

Galatasaray’lılar sırf kendi adları da geçmiş olsun diye kulüplerinin aranmasına anlam veremiyor.

Trabzonspor’lular da başkan ve yöneticilerinin tutuksuz yargılanmalarını bir sebebe dayandıramıyor. Aynı şekilde herkes bir sebep gösterebiliyor.

Kimileri yayıncı kuruluşun uygulamalarından şikâyetçi ki en son Fatih Altaylı kısa bir yazı kaleme almıştı. Bende kendisine sonuna kadar katılıyorum. Aynı şekilde farklı uygulamalar gösteriyorlar. Reklamlarda “şimdi abone olana Playoff maçları hediye” diyorlar. Ben zaten aboneyim, playoff maçını neden ayırıyorsun ki? Bu iş yargıya taşınır gibi geliyor. Unutmadan söyleyeyim, eski abonelerin izlemiş oldukları ucuz tarifeleri de iptal etmişler. Yani süresi dolanlar onları istediği bir tarifeye geçmek zorundaymış. Değilse ceza ödemek zorunda kalacakmışız. Bende dedim ki bu kadar karmaşanın içinde bir uyanık siz varsınız. Ramazan ayı fırsatçıları gibi bunlarda şike fırsatçısı oldular. Ben maçları gazetede, odalarda ve birçok yerde izleme imkânım var. Bu sebepten dolayı bende protesto ederek sözleşme yenilemeyeceğim. Biliyorum ki blöf yaptığım zaman benim dediğime gelecekler ama onu dahi yapmayacağım.

Sözün özü bu yıl kimsede futbola olan aşkı göremiyorum. Elbette futbolla yatıp kalkanlar var ama benim söylemek istediğim eski heyecan yok. Bunda playoff sisteminin de etkisi var çünkü playoff maçları oynanmadan şampiyon olmadığı için o zamana kadar kendimizi yormanın anlamı yok diyenlerde var. Onlarda haklı…

Twitter adresim :  

Yorumlar
TREND HABERLER