SPOR MEDYASI

Futbolda 2016 yılında yaşanan olaylar

Beşiktaş'ın şampiyonluğu, Galatasaray'ın ceza alması, Portekiz'in şampiyonluğu futbolda 2016 yılının gelişmeleri..

Futbolda 2016 yılında yaşanan olaylar - Sayfa 1

Türkiye ve dünya futbolu 2016 yılında birçok olaya tanıklık etti. Beşiktaş'ın şampiyonluğu, Galatasaray'ın ceza alması, Portekiz'in şampiyonluğu futbolda 2016 yılının gelişmeleri.. İşte 2016 yılında futbolda yaşanan gelişmeler;

Futbolda 2016 yılında yaşanan olaylar - Sayfa 2

DENİZ ATEL BİTNEL DEV MAÇI KATLETTİ Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan maçı sarı-kırmızılılar 2-1 kazanırken, karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel verdiği kararlarla mücadelenin önüne geçti. TRABZONSPOR'DAN 4 FUTBOLCUYU ATTI Bordo-mavili ekipten 4 futbolcuya kırmızı kart gösteren Bitnel, verdiği ve vermediği penaltı kararlarıyla her iki takım futbolcularını da çıldırttı. SALİH HAKEME KIRMIZI KART GÖSTERDİ Trabzonsporlu Salih, Cavanda'yı da oyundan atan hakemin elindeki kırmızı kartı alarak kendisine gösterdi ve oyundan çık şeklinde işaret yaptı. HAKEMİN TARTIŞILAN KARARLARI Hakem Deniz Ateş Bitnel'in neredeyse verdiği tüm kararlar tartışılırken 86. dakikada Galatasaray lehine verdiği penaltı, Özer Hurmacı'ya gösterdiği ikinci sarı kart, Erkan Zengin'in yerde kaldığı pozisyonda verdiği penaltı öne çıkan pozisyonlar oldu.

Futbolda 2016 yılında yaşanan olaylar - Sayfa 3

1 YIL MEN CEZASI VERİLDİ Geçtiğimiz hafta İsviçre'ye giden ve mali konularla ilgili savunma veren Dursun Özbek ve yönetiminin çabaları sonuç vermedi. UEFA, Galatasaray'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. Galatasaray'ın cezasını çekebilmesi için bu sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmesi gerekiyor. Galatasaray iki yıl üst üste Avrupa'ya gitme hakkı elde edemezse ceza otomatikman düşecek. ARTI 1 CEZASI KALDIRILDI Hatırlanacağı gibi daha önce Dursun Özbek, UEFA'nın cezayı 1+1 yıl olarak düşündüğünü söylemişti. Ancak UEFA yapılan görüşmelerin ardından artı 1'e gerek duymadı ve 1 yıl men cezası verdi.

Futbolda 2016 yılında yaşanan olaylar - Sayfa 4

BİTİME 8 HAFTA KALA ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ Şampiyonluk maçında Troyes'e konuk olan PSG, 9-0 gibi farklı bir skorla turunu attı. İLK YARIDA 3 GOL 13. dakikada Cavani ile ne geçen PSG, 17. dakikada Rabiot ve 19. dakikada Pastore ile ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. IBRA 2. YARIDA ŞOV YAPTI 2. yarının ilk 10 dakikasında tam anlamıyla Ibra şova vardı. 9 dakikada 3 gol atan yıldız isim skoru 6-0'a getirdi. Saurnier'in kendi kalesine attığı gol ve Cavani ile 8-0'ı bulan PSG'de son söü söylemek Ibra'ya kaldı. ÜST ÜSTE 4. KEZ ŞAMPİYONLAR Karşılaşmayı 9-0 kazanan PSG, sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi. Üst üste 4. kez Fransa'nın en büyüğü olan PSG, toplamda da 7. şampiyonluğunu kazandı.