FUTBOL

Galatasaray 21 milyon TL'yi reddetti

İşte günün en bomba transfer haberleri...

Galatasaray 21 milyon TL'yi reddetti - Sayfa 1

Özbek'ten Ibrahimovic sözü Taraftarların Süper Kupa finalinde çılgınca "Ibrahimovic" diye tempo tutması, başkan Dursun Özbek'i çok etkiledi. Hamzaoğlu'nun kameralar önünde Özbek'e, "İbra gelirse hayır demeyiz" şeklindeki açık çağrısı ise fitili iyice ateşledi. Üç kupanın coşturduğu sarı-kırmızılı başkan, "Durun bakalım alabilir miyiz" diyerek ilk kez yeşil ışık yaktı G.Saray'da taraftarların transferi için kampanya başlattığı Zlatan İbrahimovic için ilk resmi adımlar nihayet atılıyor. Başkan Dursun Özbek, yüksek maliyeti nedeniyle olumsuz baktığı Boşnak asıllı İsveçli yıldızın transferine camiadan gelen baskılar nedeniyle olumlu bakmaya başladı. En son Süper Kupa seremonisinden önce tribünlerin, "Taraftar çıldırdı, transfer bekliyor. Oooo... İbrahimovic..." diye uzun süre çılgınca tempo tutması, Galatasaray başkanını çok etkiledi. Taraftarın bu çağrısına, törende hazır bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören de şahit oldu. Demirören'in "Başkan, senden İbrahimovic'i istiyorlar" dediği Özbek, "Transferler için kaynak arayışlarımız sürüyor" yanıtını verdi. İLK KEZ BU KADAR YAKLAŞTI Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun maçtan sonra kameralar önünde, "İbra gelirse hayır demeyiz" diyerek başkana adeta çağrıda bulunması fitili iyice ateşledi. Üç kupanın coşturduğu başkan Özbek'in, "Durun bakalım alabilir miyiz" diyerek ilk kez İbrahimovic'in transferinden ciddi şekilde söz etmeye başladığı belirtildi. Başkana yakın çevreler, 15 Ağustos'ta UEFA ile yapılacak finansal fair play toplantısından olumlu bir karar çıkması halinde Zlatan İbrahimovic için PSG ile masaya oturulacağını, 33 yaşındaki yıldızla da temas kurulacağını bildirdiler. Milan'ın da transferi için uygun koşulları beklediği İbrahimovic, G.Saray'a belki de ilk kez bu kadar yaklaştı. BURAK'IN DA ETKİSİ VAR G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun, canlı yayında İbrahimovic'i istediğini açıkça ilan etmesindeki en büyük neden, Burak Yılmaz'ın usandıran tavırları oldu. Burak'ın son olarak Bursaspor'la oynanan Süper Kupa finalinde oyundan alınırken sergilediği tutum, Hamzaoğlu'nu iyice çileden çıkardı. Başarılı çalıştırıcının, İbra'yı bu kez daha çok istediği, bunu başkan Dursun Özbek'e özellikle duyurduğu vurgulandı. Eğer İbrahimovic transferinde somut bir ilerleme kaydedilirse, kaynak oluşturma adına Lazio ve Roma'nın talip olduğu Burak'ın satılması fikri daha da olgunlaşacak. (Fotomaç)

Galatasaray 21 milyon TL'yi reddetti - Sayfa 2

Villarreal'den Bakambu için 24 milyon TL! İspanyol takımı Villarreal'in, Bursaspor'un yetenekli golcüsü Cedric Bakambu için Bursaspor'a 8 milyon Euro (Yaklaşık 24 milyon TL) teklif ettiği iddia edildi. Villarreal'in Bakambu ısrarı sürüyor. Bakambu ile ciddi şekilde ilgilenen İspanyol kulübünün daha önce yaptığı teklifler kabul edilmemişti. Bunun üzerine teklifini yenileyen Villarreal kulübü, yeşil-beyazlı takıma 8 milyon Euro'luk bir teklifte bulunduğu iddia edildi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, Bakambu'yu bırakmak istemediği öğrenilirken, Sağlam, Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçının ardından Bakambu'nun kafasının karışık olduğunu söylemişti. (İHA)

Galatasaray 21 milyon TL'yi reddetti - Sayfa 3

Galatasaray 21 milyon TL'yi reddettmiş! Yasin Öztekin'e ABD'den transfer teklifi geldiği ortaya çıktı. ıllık 1 milyon Euro'luk ücretine zam istedi, yönetim UEFA Finansal Fair Play gerekçesiyle reddetti. Tatilde Hamburg’da özel fitness hocasıyla günde 2 kez olmak üzere toplam 8 gün boyunca çalıştı. ABD’nin Kansas takımı yıllık 3 milyon Euro önerdi. Yönetim 7 milyon Euro bonservis isteyince transfer olmadı. Galatasaray şampiyonluk ve Türkiye Kupası’nın ardından Bursaspor’u 1-0 devirerek Süper Kupa’yı da kazandı. 4 yıldızlı sezonda alınan üç kupada Yasin Öztekin’in katkısı bir başka... 28 yaşındaki yıldız kanat oyuncusu, Süper Kupa’da attığı gol ve futboluyla, takımın en etkili ismi oldu. Peki başarılı oyuncu geçtiğimiz sezonun performansının üzerine nasıl çıktı? İşte tüm detaylar: 1- GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR Yasin Öztekin, Galatasaray’dan yıllık 1 milyon Euro alıyor. Menajeri, geçtiğimiz sezon sonu yıllık ücrette iyileştirme istedi. Yönetim, UEFA Finansal Fair-Play konusundaki sıkıntıları gerekçe göstererek bu talebe olumsuz yaklaştı. Fakat görüşmeler sonlanmış değil. İyileştirme isteği bir kez daha yönetime iletilecek. 2- KAMPA HAZIR KITA KATILDI Yönetimin sezon sonundaki “iyileştirme reddine rağmen Yasin yeni sezonun çalışmalarına hemen başladı. Milli Takım nedeniyle Galatasaray kampına geç katılan başarılı oyuncu, bu sürede Hamburg’da özel fitness hocası tutarak çalıştı. Hocası ile birlikte ilginç çalışmalar yaptı. 8 gün süren bu çalışmada sabah ve akşam olarak idmanlar yapıldı. Her idmanın süresi yaklaşık 2 saat civarındaydı. Bu idmanlar sayesinde formunu ve gücünü korudu. Böylece takıma katıldığında hocası Hamza Hamzaoğlu, en hazır öğrencilerinden birini karşısında gördü. 3- ÜÇ YILLIK SÖZLEŞMESİ VAR Yasin’in Galatasaray ile 3 yıl daha sözleşmesi var. 2 hafta önce Amerika’nın Kansas City takımından inanılmaz şartlarla bir teklif geldi. Kansas City’nin genel menajeri teklifi bizzat kendisi Sarı-Kırmızılı yönetime iletti. Amerika ekibinin teknik direktörü Peter Verwes’in Yasin’i geçen sezon yakından takip ettiği, futbolcunun iki kanatta da oynamasının ilgisini çektiği ortaya çıktı. Verwes, kulüp yetkilerine Yasin’in alınması için bizzat talimatta bulundu. Yasin’e yıllık 3 milyon Euro teklif edildi. Ancak Sarı-Kırmızılı yönetim 7 milyon euro (21 milyon TL) civarında bir bonservis ücreti isteyerek bu teklifi bir anlamda geri çevirdi. Amerika’da 3 gün önce transfer dönemi kapandı. (Bugün)

Galatasaray 21 milyon TL'yi reddetti - Sayfa 4

Fenerbahçe'den Milivojevic için 9 milyon euro teklif! İmza an meselesi... Yunan basını F.Bahçe'nin Milivojevic için Olympiakos'a 9 milyon euro'luk teklif yaptığını iddia etti. Sırp yıldız her an imza atabilir.. Orta sahaya ofansif bir isim arayan Fenerbahçe'nin Luka Milivojevic için resmi teklifi yaptığı iddia edildi. Yunan basını F.Bahçe'nin 24 yaşındaki Sırp oyuncu için 9 milyon euro bonservis önerdiğini yazdı. Sportif direktör Terraneo'nun görüşmeleri bizzat yürüttüğü, teknik direktör Pereira'nın da, "Milivojevic'i alıp transferi kapatırız" dediği öğrenildi. Pereira sözü aldı Geçen sezon Olympiakos'ta 23 karşılaşmada forma giyen Milivojevic, mücadeleci yapısı ve bitmeyen enerjisi ile tanınıyor. Sırp oyuncunun piyasa değeri 3 milyon euro görünüyor. Anderlecht formasıyla yıldızı parlayan Milivojevic önce kiralık olarak Olympiakos'a gitti, sonra bonservisyle alındı. Vitor Pereira eski öğrencisi Milivojevic ile görüşerek "Evet" cevabı aldı. Şimdi Terraneo Yunan ekibi ile para konunusu halletmeye çalışıyor. (Fotomaç)