GALATASARAY

Galatasaray Başakşehir maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını ilgilendiren dev maçta Galatasaray, Medipol Başakşehir'i konuk etti. Cim Bom, kritik karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Galatasaray Başakşehir maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'in 29. haftasında sezonun en kritik maçında Galatasaray sahasında lider Başakşehir'i konuk etti.

İLK YARI ÇOK SERT GEÇTİ : Galatasaray'da Fatih Terim, Maicon'un yerine Denayer'le, Selçuk'un yerine ise Donk'la başladı. Başakşehir'de ise Arda Turan eski takımına karşı ilk 11'deki yerini aldı ve ilk kez TT Stadı'na rakip formayla çıktı.

Mücadelenin ilk yarısında maç tempoluydu ancak gol pozisyonlarından çok yaşanan sertlikler karşılaşmada ön plana çıktı. Özellikle Donk ve Adebayor'un agresif oyunları dikkat çekti. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmadı. 

MARİANO'DAN MUAZZAM GOL : İkinci yarıya da taraftarının desteğiyle iyi başlayan Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekip 60. dakikada öne geçti. Verkaçlarla rakip kaleye yaklaşan Mariano, ceza sahasının dışından sol ayak içi plaseyle mükemmel bir gole imza atarak Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Maçın son yarım saati nefes kesti. Kıran kırana mücadeleye sahne olan dakikalarda Galatasaray'ı rahatlatan gol geldi.  90. dakikada kullanılan korner atışında top en son Adebayor'a çarparak ağlarla buluştu. Tecrübeli golcünü kendi kalesine attığı golle sarı-kırmızılı ekip maçı 2-0 kazandı.

GALATASARAY ZİRVEYİ GERİ ALDI : Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği'ne yenilerek liderliği Başakşehir'e kaptıran Galatasaray, bu akşam rakibini 2-0 yenerek zirveyi geri aldı. 60 puana yükselen Galatasaray'ı 59 puanlı takımlar Beşiktaş ve Başakşehir izliyor. 57 puanı bulunan Fenerbahçe ise 4. sırada zirveyi takipte.

Galatasaray Başakşehir maçı fotoğraflarıGalatasaray Başakşehir maçı fotoğraflarıGalatasaray Başakşehir maçı fotoğraflarıGalatasaray Başakşehir maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

GALATASARAY: 2 - 0 :BAŞAKŞEHİR

Maç Sonu: Müthiş maç sona erdi! Galatasaray, Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek kritik 3 puanın sahibi oldu.

90. dakika: GOL Galatasaray, Serdar Aziz ile farkı ikiye çıkarttı! Yuto Nagatomo, uzatma dakikalarında sarı kart gördü. Clichy'nin sol kanattan açtığı ortada Muslera uzanarak topa sahip oldu.

88. dakika: Terim, Bafetimbi Gomis'i oyundan çıkartırken yerine Eren Derdiyok'u oyuna dahil etti.

86. dakika: Galatasaray'da bir oyuncu değişikliği hazırlığı daha yapılıyor.

84. dakika: Başakşehir, oyunun son bölümünde tehlikelerini arttırıyor.

83. dakika: Clichy'nin sol kanattan açtığı ortada uzak direkte Caiçara vurdu. Top önce direğe çarptı sonra Muslera'nın ellerinde kaldı!

81. dakika: Defansa çekilen Galatasaray, ileri uzun paslarla çıkmaya çalışıyor. İleride Gomis tek kalıyor.

80. dakika: Mariano, sağ kanattan bir kez daha ortaladı ancak savunma topu uzaklaştırdı. O bölgede Galatasaray'da sadece Gomis bulunuyordu.

79. dakika: Başakşehir'de de Kerim Frei, Elia yerine oyuna dahil oldu.

78. dakika: Galatasaray'da Sofiane Feghouli oyundan çıkıyor ve yerine Sinan Gümüş giriyor.

76. dakika: Galatasaray 2. gole çok yaklaştı! Tolga'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Gomis vurdu, Volkan Babacan kurtardı.

74. dakika: Fernando'nun oyundan çıkarken hafif bir şekilde sekmesi dikkat çekti.

73. dakika: Fatih Terim'den ilk değişiklik geldi. Fernando saha kenarına yönelirken onun yerine Tolga Ciğerci oyuna dahil oldu.

72. dakika: Emre Belözoğlu oyundan çıkıyor. Yerine giren isim İrfan Can Kahveci.

71. dakika:  Emre'nin kullandığı kornerde Caiçara kafayı vurdu. Muslera kritik bir kurtarış yaptı.

69. dakika: Galatasaray kontra atakla rakip kaleye hızlı geldi! Belhanda, Rodrigues'ten aldığı pasla ceza sahası dışından sert vurdu ancak şut, savunmadan döndü.

67. dakika: Başakşehir, presini arttırdı. Tempo bu dakikalarda arttı.

66. dakika: Golden sonra Galatasaray taraftarları, tezahüratlarını daha da arttırdı.

65. dakika: Maçın ilk değişikliği geldi. Arda Turan, ıslıklar eşliğinde oyundan alınırken yerine Mossoro girdi.

64. dakika: Türk Telekom Stadı'nda 46.593 futbolsever maçı izliyor.

63. dakika: Kullanılan serbest atışta top savunmadan sekti ve sol kanada açıldı. Oradan açılan ortaya Fernando kafa vuruşu yaptı ancak top az bir farkla dışarı çıktı.

62. dakika: Galatasaray, sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı. Topun başında Belhanda var.

61. dakika: Topu çok iyi süren Mariano, ceza sahası dışından sol ayağıyla uzak direğe gönderdiği plase şut ile harika bir gol attı ve takımını zorlu maçta 1-0 öne geçirdi.

60. dakika: GOL Mariano, Galatasaray'ı öne geçiren golü attı!

59. dakika: Mariano sağ kanattan ortaladı, Fegouli rövaşata vuruş denedi ancak şutu çok farklı şekilde auta çıktı.

58. dakika: Belhanda, ara pasıyla Gomis'i kaçırmak istedi ancak pasında isabet yoktu. Galatasaray, bu dakikalarda rakip yarı saha içinde.

57. dakika: Donk, ceza sahası dışından şutunu çıkardı. Defanstan seken top şiddetini kaybetti ve yavaş bir şekilde Babacan'ın elinde kaldı.

56. dakika: Mariano, sağ kanattan ortasını çıkardı ancak isabetli olmadı. Mariano'nun isabetsiz ortaları dikkat çekiyor.

55. dakika: Emre'nin pasıyla buluşan Clichy, boş pozisyonda ortaladı. Muslera çıkıp topa sahip oldu.

54. dakika: Başakşehir, bu dakikalarda Galatasaray yarı sahasında baskılı oynuyor. Clichy de atağa katıldı.

53. dakika: Rodrigues, sol kanattan topu sağ ayağına çekip sert bir vuruş çıkardı. Babacan kale direğinin hemen yanında iyi bir kurtarış yaptı.

52. dakika: Galatasaray şimdi Nagatomo ve Garry Rodrigues ile soldan atak geliştiriyor.

51. dakika: Feghouli, çok sayıda top kaybı yapıyor. Sağ kanattan gelişen ataklar etkisiz oluyor.

50. dakika: Başakşehir gole çok yaklaştı! Emre'nin sol çaprazdan sert vuruşunu Muslera güçlükle kurtardı.

49. dakika: Arda önce topu Mariano'dan kaptı, ardından Mariano Arda'dan topu geri aldı. Ancak daha sonra topla buluşan Gomis bir kez daha topu kaybetti.

48. dakika: Arda önce topu Mariano'dan kaptı, ardından Mariano Arda'dan topu geri aldı. Ancak daha sonra topla buluşan Gomis bir kez daha topu kaybetti.

47. dakika: İkinci yarı başlarken iki takımda da bir değişiklik yok. İki takım aynı kadrolar ile sahaya çıktı.

46. dakika: Türk Telekom Stadı'nda ikinci yarı başladı. İkinci yarı başlamadan hemen önce Arda Turan, itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Devre Arası: Gergin geçen ilk yarıda gol sesi yok. İlk yarının sonucu 0-0

45. dakika: İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

44. dakika: Emre Belözoğlu, hakeme yaptığı sert itirazların ardından sarı kart gördü. Emre, gördüğü sarı kartın ardından itirazlarını sürdürdü.

43. dakika: Başakşehirli futbolcular, bir anda hakem Halil Umut Meler'in etrafında toparlandı.

42. dakika: Galatasaray mutlak bir fırsatı değerlendiremedi! Feghouli'nin sağ kanattan ortasında Gomis vurdu, Costa'dan sekti ve top üstten kornere çıktı.

41. dakika: Son 5 dakikadaki tempo, yerini bir kez daha kontrollü oyuna bıraktı.

40. dakika: Galatasaray gole yaklaştı! Belhanda'nın kullandığı kornerde Denayer iyi yükselip vurdu, Babacan uzanarak kurtardı.

39. dakika: Emre Belözoğlu'nun kullandığı frikik, direğin hemen yanından auta çıktı!

38. dakika: Başakşehir tehlikeli bir yerden frikik kazandı.

37. dakika: Top bir o kalede, bir diğer kalede! Müthiş bir tempo!

36 dakika: Şimdi de Başakşehir tehlikeli geldi. Clichy'nin sol kanattan ortasını Serdar Aziz kafa ile karşıladı. Sarı Kart Mariano Ferreira Filho

34. dakika: Fernando'dan pası alan Belhanda yay üzerinden dönerek vuruşunu yaptı, Volkan sol köşede topu kontrol etti.

33. dakika: Elia, Donk'a yaptığı faulün ardından topa vurdu. Muslera, sinirlenip hakemden kart istedi. Hakem Halil Umut Meler ise Muslera'yı uyardı.

32. dakika: Bu kez Arda Turan, Belhanda'ya faul yapıyor. Maçta tansiyon son derece yüksek. Hakem ise kartlarına henüz başvurmuyor.

31. dakika. Başakşehir'in ileri uçta çok adamla bulunması dikkat çekiyor. Galatasaray ise ileri çıkarken çok pas hatası yapıyor.

30. dakika: Feghouli'nin sağ çaprazdan açtığı ortaya Bafetimbi Gomis kafayla vurdu ancak pek etkili bir kafa vuruşu olmadı ve büyük bir farkla top dışarı çıktı. Mariano'nun sağ kanattan ortasına ön direkte Gomis kafayı vurdu, top üstten dışarı çıktı.

28. dakika: Adebayor, Mariano'ya faul yaparken Brezilyalı futbolcu, hakemden kart bekledi ancak hakem oralı olmadı.

27. dakika: Maçta tempo oldukça düştü. Başakşehir, Galatasaray kalesine yakın pres yapmaya devam ediyor.

26. dakika: Ryan Donk, Rodrigues'e ara pası atmak istedi ancak gönderdiği pas, auta kadar çıktı.

25. dakika: Sağ kanatta topla buluşan Mariano, orta açmak istedi ancak Clichy'den geçemedi. Taç atışında topu karşılayan isim yine Clichy oldu.

24. dakika: Başakşehir bu dakikalarda daha tehlikeli ataklar geliştiriyor. Visca'nın ortasında Adebayor, kafa ile topu altı pasa indirdi ancak orada sadece Muslera vardı.

23. dakika: Fernando ile Denayer arasında anlaşmazlık oldu ve Başakşehir tehlikeli noktada topla buluştu.

22. dakika: Júnior Caiçara'nın sağ kanattan açtığı orta Muslera'nın ellerinde kaldı.

21. dakika: Clichy bu dakikalarda atağa katıldı. Başakşehir, sol kanattan atak geliştiriyor. Top, yaklaşık bir dakikadır Başakşehirli futbolcularda.

20. dakika: Bu sefer Başakşehir, rakip kalede baskı yarattı. Emre'nin ortasını Donk taca gönderdi.

19. dakika: Galatasaray, Başakşehir kalesini bir dakika içinde sağlı sollu ortalar ile rahatsız etti ancak etkili olmadı. Fernando, yaptığı faul ile baskıyı bitirdi.

18. dakika: Başakşehir bu kez Elia ile geldi. Sağ çaprazda topla buluşan Elia bekletmeden sert bir vuruş çıkarttı. Top, kalenin solundan dışarı çıktı.

17. dakika: Başakşehir tehlikeli geldi! Elia'nın sol kanattan açtığı ortada Visca topu içeri çevirdi, Adebayor kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

16. dakika: Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, kale vuruşunda yavaş hareketlerde bulunuyor. Babacan'ın yavaş hareketleri, Galatasaray taraftarlarını sinirlendirdi.

15. dakika: Belhanda'nın kullandığı korner atışını Epureanu kafayla karşıladı.

14. dakika: Nagatomo, çok güzel bir pasla Rodrigues'i haraketlendirdi. Sol kanatta topla buluşan Rodrigues, ortasını yaptı ancak Başakşehir savunması topu kornere gönderdi.

13. dakika: Aynı pozisyonda Donk, Arda'dan sonra Emre ile de çarpıştı. Emre ile Arda aynı anda yerde kaldı. Belhanda'nın son çizgiden içeriye çevirdiği top kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

12. dakika: Hakem, Donk'u uyardı. Oyun da şimdi kaldığı yerden tekrar başladı.

11. dakika: Başakşehir, kontra atakla çıkmak istedi ancak araya giren Denayer, Adebayor'dan hızlı davrandı.

10. dakika: Başakşehir, oyunun temposunu düşürdü ve oyuna ortak oldu. Galatasaray'ın ilk dakikalardaki baskısı şu dakikalarda gözükmüyor.

9. dakika: Mariano bir kez daha sağ kanattan bindirdi, onun ortasında top bu kez doğrudan auta çıktı.

8. dakika: Arda Turan, Garry Rodrigues'i faul ile durdurdu. Galatasaray, kendi yarı sahasında kısa paslarla atağa çıkıyor.

7. dakika: Maç, çok yüksek tempolu başladı. Galatasaray, bu dakikalarda oyunu rakip yarı sahaya yıktı.

6. dakika: Sarı kırmızılı tribünler top, Emre Belözoğlu'na geldiğinde de ıslıklı protestoda bulunuyorlar.

5. dakika: Kullanılan korner atışında ceza sahası dışına seken topta Nagatomo gelişine sol ayağıyla sert vurdu ancak top az bir farkla dışarı çıktı.

4. dakika: Maçın ilk tehlikesi Galatasaray'dan geldi! Sağ çaprazda topla buluşan Garry Rodrigues çok sert vurdu, kaleci Volkan Babacan topu kornere güçlükle çeldi.

3. dakika: Galatasaray kendi yarı sahasında paslaşıyor. Başakşehir, ileride pres yaparak sarı kırmızılı takımı pas hatasına zorlamaya çalışıyor.

2. dakika: Belhanda, Arda Turan'a faul yapıyor. Tribünlerde Arda Turan'a büyük ıslık var.

1. dakika: Mariano sağ kanattan ortaladı. Epureanu, topu taca gönderdi. Galatasaray taç atışında topu kaybetti.

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Denayer, Nagatomo, Belhanda, Donk, Rodrigues, Fernando, Feghouli, Gomis
YEDEKLER: Batuhan, Eray, Maicon, Ahmet Çalık, Tolga Ciğerci, Yasin, Selçuk, Eren, Sinan, Latovlevici
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Caiçara, Epureanu, Da Costa, Clichy, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Arda Turan, Elia, Adebayor
YEDEKLER: Mert, Attamah, Mossoro, Bajic, İrfan Can, Mevlüt, Kerim Frei, Uğur Uçar, Alparslan Erdem, Gökhan İnler
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER