FUTBOL

Galatasaray bedavaya aldı 10 milyon euroya satacak!

Galatasaray, sezon başında bonservis bedeli vermeden transfer ettiği genç yıldız adayını 3 yıl içinde 10-14 milyon euro gelir getirecek bir rakama satmanın hayalini kuruyor.

Galatasaray bedavaya aldı 10 milyon euroya satacak! - Sayfa 1

Galatasaray, sezon başında bonservis bedeli vermeden transfer ettiği genç yıldız adayını 3 yıl içinde 10-14 milyon euro gelir getirecek bir rakama satmanın hayalini kuruyor. (Erhan Telli/Habertürk)

Galatasaray bedavaya aldı 10 milyon euroya satacak! - Sayfa 2

Galatasaray yönetiminin ortak planına göre, şu an İspanya 21 Yaş Altı Milli Takımın kaptanları arasında yer alan Rodriguez’in, EURO 2016 sonrası yeniden yapılanma süreci içerisine girmesi beklenen Boğalar’ın A Milli Takımı’na yükselmesi bekleniyor.

Galatasaray bedavaya aldı 10 milyon euroya satacak! - Sayfa 3

Bunun için genç yeteneğin G.Saray’daki performansının da göz önünde bulundurulacağını düşünen Sarı-Kırmızılılar, Rodriguez’in daha fazla süre alarak kendisini göstermesini planlıyor. Rodriguez’in, A Milli Takım’da düzenli oynamaya başlamasıyla değerinin 20 milyon euro seviyelerine çıkacağını hesaplayan G.Saraylı idareciler, genç oyuncuyu 4 yıllık sözleşme süresi içinde, belirlenen strateji ile satmayı planlıyor.

Galatasaray bedavaya aldı 10 milyon euroya satacak! - Sayfa 4

MADRİD’İN SATIN ALMA OPSİYONU VAR Yapılan anlaşmaya göre İspanyol kulübünün bedavaya verdiği genç oyuncuyu 2017-18 sezonu sonunda 10 milyon euro bedelle geri alma hakkı var. Ayrıca G.Saray, Rodriguez’i 3 yıl içinde bir başka kulübe satarsa, bonservis bedelinin yüzde 30’luk kısmını da Real Madrid’e vermek zorunda... Ancak yine de böyle bir durumda bile G.Saray bu operasyondan satış rakamına göre 10 ila 14 milyon euro kazanmayı planlıyor. Cimbom’un, Rodriguez’i 30 Haziran 2018’den sonra satması halinde ise tüm bonservis bedelini kasasına koyma hakkı bulunuyor.