YAZARLAR

Galatasaray dört köşe Trabzonspor ters köşe

Galatasaray dört köşe Trabzonspor ters köşe

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Spor Toto Süper Lig'in son derbisinde Trabzonspor cezalı olduğu maçta az sayıdaki kadın ve çocuk taraftarlarının önünde rakibi Galatasaray'a farklı mağlup olarak adeta bozguna uğradı.

H.Avni Aker Stadı'nda oynanan sezonun son derbisinde Trabzonspor'un evinde Galatasaray'a 4-1'lik skorla mağlup olması bordo - mavili takımın eski hırsının ve heyecanının bittiğinin göstergesi olmuştur.

Her ne olursa olsun Trabzonspor kendi evinde rakibine farklı yenilmemeliydi. Bu maça olabildiğince asılmalıydı ve bu maçı almalıydı.

Gerçi Trabzonspor son zamanlarda 3 büyüklere karşı kayda değer bir başarı elde edemedi. Bunda farklı nedenlerin etkisi olmuştur muhakkak.

Keza Spor Toto Süper Lig'de Avrupa Kupalarına katılmak için dördüncülük mücadelesi yapan Trabzonspor, evinde İstanbul temsilcisi Galatasaray'dan fark yedi. Aldığı mağlubiyet ile beşinci sıraya düştü.

Trabzonspor'un ligdeki sırasına göre Avrupa Kupalarına katılma şansı iyice çıkmaza girdi.

Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma mücadelesi veren Galatasaray ile Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor'un karşılaşması Karadeniz ekibi açısından olumsuz bir sonuçla bitmiştir.

Yılın son derbisinde Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmayı hedefleyen Galatasaray, 4. sıradaki yerini kaybetmek istemeyen Trabzonspor'a konuk oldu.

Trabzonspor, 3 Büyüklere karşı son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Beşiktaş'a karşı aldı. Bordo mavililer, 750 gündür derbi maç galibiyetine hasret.

Trabzonspor, Galatasaray ile oynadığı son 8 maçı da kazanamadı. Nitekim dün oynanan müsabakada da bu hasrete son verilemedi. Bu gidişle çekilen hasret çok daha uzun süreceğe benziyor.

Spor Toto Süper Lig'de 4. sıradaki yerini koruyarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren Trabzonspor, kendi sahasında Galatasaray'a farklı yenilmesi camiada moral bozukluğuna sebep olmuştur.

Çünkü "Üç büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe karşısında son 16 maçta kazanamayan Karadeniz temsilcisi, bu takımlar karşısındaki kötü gidişatına yine son veremedi.

Oysa bahse konu olan rakipleri karşısında 15 lig, bir Türkiye Kupası finali olmak üzere son 16 karşılaşmada 8 mağlubiyet ve 8 beraberlik alan bordo-mavili takım, 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun 2. haftasında, 1-0 galip geldiği Beşiktaş maçından sonra kazanamadı.

Karadeniz ekibi, Galatasaray karşısında 4-1 gibi bir farklı skorla mağlup olması spor kamuoyunda alay konusu olmaktadır. Köklü bir futbol tarihine sahip olan Trabzonspor'un Galatasaray'ın pilot takımı olarak anılması bordo-mavili renklere gönül veren sporseverleri üzmektedir.

Elbette ki takımın kazanmaya ihtiyacı var, hedefleri var. Ancak istemekle olmuyor bunu başarabilecek güç ve kapasiteye de ihtiyaç var. Bunlar kafi anlamda olmadığı zaman beklentiler temenniden öteye geçemiyor. Ancak şunu da unutmamak lazım ki elde ki malzeme ile bu kadar olabiliyor.

Ayrıca bu duruma farklı bir boyuttan bakarsak Trabzonspor bunca zamandan beri yönetimsel badireler atlattıktan sonra ve yeterli transferler yapılmamasına rağmen lig 5'nciliği bile iyi sayılabilir diye düşünenler olabilir.

Selam ve muhabbetlerimle...

Yorumlar
TREND HABERLER