GALATASARAY

Galatasaray Emre Belözoğlu'nu mahkeme kararıyla almış

Galatasaray'ın 1996-2000 yılları arasındaki başarılı kadrosunun gizli mimarı İrfan Kurtoğlu, Emre Belözoğlu, Popescu ve Hagi transferlerinin perde arkasını anlattı.

Galatasaray Emre Belözoğlu'nu mahkeme kararıyla almış

Galatasaray eski yöneticisi İrfan Kurtoğlu tarihi transferlerin bilinmeyenlerini açıkladı.

Emre Belözoğlu'nun sarı-kırmızılı takıma alınmasındaki ilginç bir detayı paylaşan Kurtoğlu, Popescu ve Hagi transferlerinin de perde arkasını anlattı.

emre belözoğlu
1996-97 sezonunda resmen Galatasaraylı olan Emre Belözoğlu, sarı-kırmızılılarda 4 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 1 de UEFA Kupası şampiyonluğu yaşadı.

CNN'de yer alan habere göre Kurtoğlu, tarihi transferlerin bilinmeyenlerini şu sözlerle aktardı:

"Emre Fenerbahçe ile anlaşmıştı"

"Emre Belözoğlu'nu mahkeme kararıyla aldım. Fenerbahçe ile anlaşmıştı. Ama sarı- lacivertliler babasından müsaade almamıştı.16 yaşından küçük olduğu için. Bizde bir adam vardı Trabzonlu, Emre'yi getirdi ve 'Bu çocuk Türkiye'nin en büyük futbolcularından olacak' dedi."

Gheorghe Popescu
Popescu 1997 yazında Barcelona'dan ayrıldıktan sonra dört yıl boyunca birçok kupanın yanı sıra Mayıs 2000'de UEFA Kupası'nı kazanacağı Galatasaray'a transfer olmuştu.

"Barcelona'nın kalbini aldık"

"Bir gün Romanya'da futbolcu ödül töreni yaptılar, beni de çağırdılar. Barcelona'nın kaptanı Gheorghe Popescu oradaydı. Popescu 3. büyük futbolcu seçilmişti. Yanına gittim ve 'Bir gün Galatasaray formasını sana giydireceğim' dedim. Güldü. Başkan Faruk Süren'e dedim ki 'anlaştık biz" 'Git getir' dedi. Kavga gürültü imza attık. Bizimkiler inanmadılar. Belgesini yolladım. Barcelona'nın kalbini almıştık."

Hagi
Galatasaray'ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi'ye TT Arena'da düzenlenen törende İrfan Kurtoğlu plaket takdim etmişti.

"Hagi'ye gel 2 saatte bizdesin dedim"

"Romanya'ya Hagi'ye gittim. Becali diye manajeri vardı. Meksika'dan transfer teklifi almış ve Meksika'ya gidiyordu. 'Ne işin var ya senin 20 saat uçacaksın, gel 2 saate bizdesin' dedim. Gülüştük. Becali İstanbul'a geldi. Faruk Süren Bey'e gittik. Fatih Terim, 'Başkan ben bu sene hiç para istemiyorum. Alın Hagi'yi" dedi. Başkan 'Hagi sizindir.' Maç başı 25 bin dolar istemişti. Faruk Bey, 'Ne olacak ki kaç maç oynayabilir ki verin parayı' dedi. 40 maçtan aşağıya oynamadı."

Yorumlar
TREND HABERLER