GALATASARAY

Galatasaray Fenerbahçe'ye göndermede bulundu

26 Mayıs Perşembe günü oynancak olan dev final öncesi, Galatasaray'dan ezeli rakibi Fenerbahçe'ye bomba bir gönderme geldi...

Galatasaray Fenerbahçe'ye göndermede bulundu

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Galatasaray'ın resmi sitesinden ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar büyük yankı yarattı.
 
Fenerbahçe'nin finale yükselmesinin ardından sarı kırmızılı kulübün resmi Twitter hesabından atılan mesajda, "Galatasaray ve Fenerbahce 5. defa Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak. Daha önceki dört finali de Galatasaray kazandı" ifadeleri yer aldı.

Bu paylaşım sonrası Galatasaraylı taraftarlardan destek mesajları gelirken, Fenerbahçeliler büyük tepki gösterdi.

11 yıl sonra yeniden eşleşen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın daha önce oynadığı Türkiye Kupası Final maçlarının sonuçları şöyle:

Galatasaray'a final öncesi Sneijder müjdesi


1962-63 Galatasaray – 2-1 ve 2-1
1964-65 Galatasaray – 0-0 ve 1-0
1995-96 Galatasaray – 1-0 ve 1-1
2004-05 Galatasaray – 5-1

GALATASARAY 16, FENERBAHÇE 6 KEZ KAZANDI

Türkiye Kupası ve Federasyon Kupası isimleri altında düzenlenen organizasyonda Galatasaray 16 kez bu kupayı müzesine taşırken, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8 ve Fenerbahçe 6 defa kupayı kazandı.

Altay, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe ve Kocaeli ikişer, Kayserispor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Sakaryaspor da 1'er kez kupa sevinci yaşayan takımlar oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER