ŞAMPİYONLAR LİGİ

Galatasaray Juventus maçının özeti ve golleri

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray, İtalya'da Juventus ile karşılaştı.

Galatasaray Juventus maçının özeti ve golleri
UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray, İtalya'da Juventus ile karşılaştı. Galatasaray, kötü bir başlangıç yaptığı Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir zafere çok yaklaştı, hakem engeline takıldı..
 
JUVENTUS-GALATASARAY MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 2. maçında deplasmanda Juventus ile 2-2 berabere kalıp ilk puanını aldı.  
 
Yeni teknik direktörü İtalyan Roberto Mancini ile ilk maçına çıkan Cimbom, Drogba ile öne geçti. Vidal'ın penaltısıyla beraberliği bulan Juventus, 87'de Quagliarella ile 2-1'i buldu. Umut 88'de skoru belirledi.   
 
JUVENTUS-GALATASARAY MAÇININ FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...
 
GALATASARAY KONTROLLÜ PRESLE BAŞLADI

İlk 10 dakikada yeni teknik direktörü Roberto Mancini yönetimindekiGalatasaray, rakibi Juventus'un tempoyu yükseltmesine izin vermeyerek rakibine oyunun ritmini belirleme imkanı tanımadı. 15. dakikaya kadar sarıkırmızılı takımın kalesine gelmekte zorlanan Juventus, bu dakika içinde iki tane köşe vuruşu kullandı ama Fernando Muslera'nın kalesinde tehlikeli birpozisyon yaşanmadı.

İlk 20 dakika içerisinde Juventus, Galatasaray'ın orta sahada yaptığı presi aşmakta zorlandı ve uzun toplarla sarı kırmızılı takımın kalesineyüklenmeyi denese de sarı kırmızılı takımın savunması yerindemüdahalelerle rakibine geçit vermedi.

KARŞILIKLI SAKATLIKLAR VE DEĞİŞİKLİKLER

Galatasaray'da 25. dakikada Gökhan Zan, dizinden sakatlanan Semih Kaya'nın yerine oyuna girerken, 1 dakika sonra bu kez Juventus da aynı nedenle oyuncu değişikliğine giti. Karadağlı forvet oyuncusu Mirko Vucinic'i kenara alan Antonio Conte, Quagliarella'yı sahaya sürdü.

GALATASARAY'IN GOLÜ GELDİ

Galatasaray aradığı golü 36. dakikada Didier Drogba'nın ayağından buldu. Juventuslu Bonucci'nin kısa düşen geri pasında araya giren Fildişili yıldızDrogba, kaleci Gianluigi Buffon'dan önce müdahale ederek, topukontrolüne aldı. Sonrasında yerden bir vuruşla topu filelerle buluşturan Drogba, sarı kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi. Drogba'nın bu golüGalatasaray'ın UEFA'nın turnuvalarında attığı 350. gol olarak tarihe geçti. Bu gol aynı zamanda Drogba'nın Şampiyonlar Ligi'nde attığı 41. gol oldu.

JUVENTUS'TAN BASKILI BAŞLANGIÇ

Maçın ikinci yarısının başlarında Juventus, ilk yarıya nazaran dahabaskılı bir oyun anlayışı sergiledi. Arturo Vidal, Asamoah ve Carlos Tevez'in ikinci yarının ilk 15 dakikasında yakaladıkları pozisyonlardaFernando Muslera kalesini gole kapadı.

PENALTI SKORA DENGE GETİRDİ

Maçın 77. dakikasında ceza alanı içi sol çaprazındaki Quagliarella'yaverilen pasta Quagliarella yerde kaldı ve Macar hakem Kassai penaltıkararını verdi. Şilili yıldız Arturo Vidal topu sol köşeden ağlara gönderereskora denge getirdi.

YEDEKTEN GİRİP OYUNUN KADERİNİ ETKİLEDİ

Maçta dakikalar 87'yi gösterdiğinde sağ kanattan Pirlo'nun ceza alanınaortasında Quagliarella, kale sahası içinde topu kafa vuruşuyla ağlaragöndererek takımını öne geçirdi. İtalyan forvet ilk yarıda Vucinic'in sakatlanması üzerine bu maçta forma şansı buldu.

UMUT, KARA 'BULUT'LARI DAĞITTI

Maç tam böyle bitecek derken sahneye Umut Bulut çıktı ve karşılaşmanınskorunu belirleyen isim oldu. Sarı kırmızılı takım, Juventus'un attığı ikincigolden sonra kapıldığı rehavetin bedelini ödetti. 88. dakikadasavunmamızdan atılan yüksek topta ceza alanı içinde Drogba, kafayla topu Umut'a indirdi ve milli takımımızın da forvetlerinden biri olan tecrübelioyuncu, sol çaprazdan topu ağlara gönderdi.
 
Juventus: 2 - Galatasaray: 2

Stat: Juventus 

Hakemler: Viktor Kassasi, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Asamoah, Vidal, Tevez, Vucinic (Dk. 26 Quagliarella)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya (Dk. 25 Gökhan Zan), Chedjou, Riera, Melo, Selçuk İnan, Hakan Balta, Sneijder, Bruma, Drogba

Gol: Dk. 36 Drogba, Dk. 88 Umut (Galatasaray), Dk. 78 Vidal pen., Dk. 87 Quagliarella  (Juventus)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER