BASKETBOL

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı EuroCup şampiyonu oldu

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Eurocup finalinin 2. maçında İtalyan Reyer Venezia'ya deplasmanda 72-65 kaybetmesine rağmen ilk maçtaki 22 sayılık avantajını koruyarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı EuroCup şampiyonu oldu

Kadınlar EuroCup'ta final ilk maçını İstanbul'da 90-68 kazanmayı başaran Galatasaray, ikinci maçta İtalyan ekibi Reyer Venezia'ya deplasmanda 72-65 mağlup olsa da şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Karşılaşmaya etkili başlayan temsilcimiz, ilk çeyreği 16-20 önde kapattı.

İkinci çeyreğe 10-0'lık seriyle başlayan Venezia, 22-14 periyot skorunu yakalayarak ilk yarıyı 38-34 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte Venezia, farkı 11 sayıya kadar çıkarsa da periyodun son bölümünde Kaela Davis'in etkili oyunuyla geri dönmeyi başaran temsilcimiz, son çeyreğe 58-52'lik skorla girdi.

Son çeyreğin başında Venezia farkı açmayı başarsa da tekrar farkı azaltan temsilcimiz Galatasaray, karşılaşmadan 72-65 mağlup ayrılsa da mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Reyer Venezia'da Riquna Williams 16 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Marie Ruzickova ve Martina Bestagno 12'şer sayıyla oynadılar.

Galatasaray'da Kaela Davis 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Gintare Petronyte 19 sayı, 13 ribaunt ile maçı tamamladı.

2014'te EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Galatasaray, bu sonuçla EuroCup'ta da tarihinin ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

Galatasaray - Akhisarspor maçı golleri ve geniş özeti

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER