FUTBOL

Galatasaray sadece Türkiye Kupası'nı almadı!

Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek en az 20 milyon euro'luk bir kâr eden Galatasaray camia içerisindeki çatlak sesleri de susturdu.

Galatasaray sadece Türkiye Kupası'nı almadı! - Sayfa 1

"Bir kupadan fazlası" olarak lanse edilen Ziraat Türkiye Kupası, Galatasaray'a maddi manevi birçok kazanç sağladı. Sarı-kırmızılılar aleyhinde ortaya atılan kötümser senaryolar son bulurken, sarı-kırmızılıların eli iyice güçlendi. İşte Galatasaray'ın, kupayla birlikte avantaj sağladığı durumlar:

Galatasaray sadece Türkiye Kupası'nı almadı! - Sayfa 2

1-Teknik adamlar endişeliydi: Galatasaray, getireceği teknik direktörler ile pazarlık yapmada sıkıntı yaşıyordu. Özellikle 2 sene Avrupa'ya gidilemese olasılığı yüzünden teknik adamlar tekliflere mesafeli yaklaşıyordu. Bu ortadan kalktı.

Galatasaray sadece Türkiye Kupası'nı almadı! - Sayfa 3

2-Bütçeyi etkiledi: Galatasaray bu sonuçla bütçesinde herhangi bir kısıtlamalara gitmeyecek. Başkan Dursun Özbek iddialı bir takım oluşturmak için daha rahat imkan sağlayacak.

Galatasaray sadece Türkiye Kupası'nı almadı! - Sayfa 4

3-En az 20 milyon euroluk kâr: Podolski'nin tek golü belki de Galatasaray'ı 20 milyon euroluk kayıptan kurtardı. Mali kriterler yüzünden 1 sene Avrupa'dan uzak kalacak Cim-Bom seneye tekrar Devler Ligi'ni kovalayacak.