YAZARLAR

Galatasaray tesadüflerin takımı mı?

Galatasaray tesadüflerin takımı mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Hemen Uefa kupası aklınıza gelmesin, onun için bir Fenerbahçeli olarak tesadüf demem söz konusu olamaz. Bir Türk olarak gurur duyduğumuz yıllardı. Benim anlatmak istediğim mesele transfer konularında Galatasaray’ın isminin bu kadar etik dışı işlerle anılmasıdır.

Geçen sene Fenerbahçe sakat olduğu için oynamadığını bildiğimiz Emenike transferi için zan altında bırakılmıştır. Bu olayı fırsatçılığa çeviren takımlarda 3 Temmuz’dan beri sanki kendileri bu işlerin içinde hiç yokmuş gibi geniş durmaktalar. Bu işlerin içinden kimlerin nasıl sıyrılmaya çalışıldığını tüm Türkiye öğrendi.

Yiğit Gökoğlan, Necati Ateş, Ambrabat, Ali Turan, Cluio ve Stancu… Bu isimleri neden saydım. Bu isimler ya Galatasaray’a gitmek için kadro dışı kalmış oyuncular, ya maç sonrası ya da maç önü transfer olmuş oyuncular, yada kime ne faydası var belli değil ama sözleşmesi feshedilmiş oyuncular. Birde sakat olduğu için kadroya alınmayan eski Galatasaray’lı oyunculardan oluşmaktadır. Bu listedekilerin hepsinin tesadüf olduğunu düşünenler herhalde tesadüf olmadığının en iyi farkında olan kişiler olduğunu düşünüyorum. Ya da bu isimlerden bir Emenike çıkmaz diyenler neden bu konulara girdiği malumdur.

Hiç birimiz Galatasaray kulübüne nasıl transfer yapılacağını öğretecek değiliz. Fakat önce kulüp ile daha sonra kulübün onayı olursa oyuncu ile görüşülmesi gerektiğini birileri söylemeli. Kulüp ile görüşmeden oyuncu ile yaptıkları görüşmelerin neticesinde futbolcuların kadro dışı kalmasına neden oluyorlar. Necati ile maç günü anlaşmalarını da garipsedim. Ali Turan olayını zaten unutmadık. Cluio olayında ise iki kulüp bizleri kandırırcasına şakadan kavga eden açıklamalar yapıyorlar. Bizler bu açıklamalara inandık mı? Orduspor, oyuncusu ile sözleşmesini fesh etti de eline ne geçti? Galatasaray maçı öncesinde, Galatasaray’a gitmesi söz konusu olan bir oyuncuyu neden gönderirsin? Madem işine yaramıyor satarsın olur biter. Stancu sakat ise Emenike olayında bas bas bağırmayacaklardı. Stancu gerçekten sakat bile olsa Fenerbahçe taraftarı kendilerine yapılanların diğer takımlara da yapılmasını bekler. Bu işler her zaman Fenerbahçe etrafında dönmemelidir. Biz bir oyuncu aldığımızda o oyuncunun Fenerbahçe maçındaki mücadelesini irdeleyen zihniyet, şimdi bize karşı iyi oynadı, sahanın yıldızıydı diye açıklama yapıyor.

Kimse kusura bakmasın ama artık pis kokular gelmeye başladı. Bu işlerin hepsi tesadüf olamaz. Ne olduğu belli olmayan bir dava devam ediyor. Dışarda beteri oluyor sayın savcılarım görmüyor musunuz? Oyuncu ayartmalar, maç önü transferler yapılıyor. Bedava gitsin diye sözleşmesi fesh ediliyor. Bunlar tamamen tesadüf olamaz. Galatasaray ile arası en az Fenerbahçe ile Mecnun Odyakmaz kadar iyi olan Nedim Türkmen bu işleri bilerek bu hale getirdi. İşbirlikçi olmadığını bu olayların aslında planlanmadığını ispat etmeye çalışıyor.

Sayın Fatih Terim ismini zikrederek prim yaptırmak istemediğim bir programda çıkıp kendisi adına söylemesi gerekenleri söylemiştir. Kişisel söylemlerine katılıyorum. Bu olaylarda Fatih hocanın kesinlikle alakası yoktur. Sezon başında bir beyanatı olmuştu ki bu gayet normaldir. Nedim Türkmen siyaset için bunları yapıyorsa kusura bakmasın da siyaseti futbolun içine sokanlar yanlış yolda olduklarını er ya da geç anlayacaklardır.

Son olarak Şamil Tayyar beye de birkaç öneride bulunayım. Milletvekili olarak mecliste görevini yaptığı süre içerisinde bu tür milyonları ilgilendiren konularda münferit açıklamalar yaparak Ak Parti ve Fenerbahçe sevdalılarını derinden kırdığının farkına varsın. Birçok okurum ile görüşmelerimizde bu konunun altını çizmemi istediler. Ak Parti milletvekili olarak Chp’lilerin yapamadığını yapıp Fenerbahçelileri Ak Partiden soğuttuğunu birileri söylesin. Bu işler diğer meselelere benzemez. Bu konuda bildiğiniz bir şey de yok ama ona buna laf giydiriyorsunuz. Son zamanlarda bu laflarında dozajı biraz fazla olmaya başladı. Bu konuda daha hassas olmanız gerektiğini düşünüyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER