SÜPER LİG

Galatasaray Trabzonspor maçı bilgileri

Spor Toto Süper Lig 10. haftasında Galatasaray sahasında Trabzonspor'u konuk etti..

Galatasaray Trabzonspor maçı bilgileri

Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Galatasaray, Ersun Yanal ile yeni bir sayfa açan Trabzonspor'a çarpıldı.. İyi başladığı maçın ikinci yarısında rakibinin gollerine engel olamayan Aslan, Fırtına'ya dayanamadı ve taraftarlarını çıldırttı..

GALATASARAY TRABZONSPOR MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi bordo-mavili ekip 3-0'lık skorla kazandı.

Deneme

İlk yarısı 0-0 sonuçlanan karşılaşmada Trabzonspor, 58. dakikada Medjani'nin attığı kafa golü ile öne geçti. 76. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Cezayirli oyuncu, takımına 2-0'lık üstünlüğü getirdi. 86. dakikada Yusuf Erdoğan, takımını 3 farklı üstünlüğe taşıdı ve mücadele bu sonuçla sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile ilk maçında 3 puanı kaptı ve 15 puana yükseldi. Galatasaray ise 19 puanda kaldı ve zirve yolunda ağır yara aldı.

YANAL'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'de son oynanan Torku Konyaspor maçına göre takımını ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya sürdü.

Sarı kart cezalısı olan Cezayirli futbolcu Belkalem'in yerine savunmada Yunan oyuncu Papadopoulos'a görev veren Yanal, sol bekte ise yedeğe çektiği Mustafa Akbaş'ın yerine Musa Nizam'a forma giydirdi.

Bordo-mavili ekip karşılaşmaya Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadopoulos, Medjani, Musa Nizam, Salih Dursun, Constant, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı ve Cardozo 11'i ile çıkarken, yedeklerde ise İbrahim Demir, Sefa Yılmaz, Mustafa Akbaş, Waris Majeed, Fatih Atik, Serdar Gürler ve Mustapha Yatabare bulundu.

PRANDELLI'DEN TARTIŞILAN DEĞİŞİKLİKLER

Galatasaray'ın kadrosunda önemli değişiklikler oldu. Teknik direktör Cesare Prandelli, zorlu Trabzonspor maçının ilk 11'inde farklı tercihlere yönelirken, Hollandalı yıldız oyuncu Wesley Sneijder ve savunmanın önemli isimlerinden Semih Kaya'nın yedekler arasında bulunması dikkati çekti.

Sneijder, Hollanda Milli Takımı'ndan dönüşte İtalyan çalıştırıcı tarafından yedek soyundurulurken, Borussia Dortmund karşılaşmasında yaşadığı sakatlığın ardından ligde son yapılan Kardemir Karabükspor maçında da oynayamayan Semih ise yeniden takıma dönmesine karşın Trabzonspor maçına başlayan 11 içinde kendisine yer bulamadı.

Cesare Prandelli, Kardemir Karabükspor maçına ilk 11'de başlayan isimlerden Hamit Altıntop'a da yine yedekler arasında şans verdi. Bu oyuncuların yokluğunda, sarı kart cezasını Kardemir Karabükspor maçında dolduran Olcan Adın ile Emre Çolak ve Yekta Kurtuluş ilk 11'de sahaya çıktı.

GALATASARAY ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren Trabzonspor ceza sahasına etkili gelirken, aradığı net fırsatları ise bir türlü bulamadı. Ceza sahası önünden kullanılan serbest vuruşlarda da Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile faydalanamayan sarı-kırmızılılar, ardından oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı.

Trabzonspor yarı sahasında çoğalmakta zorlanan Galatasaray, kalesinde ise üst üste pozisyonlar vermesine karşın ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Müsabakanın ilk dakikalarındaki Galatasaray'ın baskısını kırmayı başaran Trabzonspor, 20. dakikadan itibaren sarı-kırmızılı kalede pozisyonlar bulmaya başladı.

Bosingwa'nın görev aldığı sağ kanattan geliştirilen ataklarla etkili olan bordo-mavililer, Özer ve Cardozo ile girdiği fırsatları değerlendiremeyince ilk yarıda 0-0'lık eşitliğe razı oldu.

PRANDELLİ VE YANAL'DAN DEĞİŞİKLİKLER

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, ikinci yarıya değişiklik ile başladı. Emre Çolak oyundan çıkan isim olurken, Umut Bulut gol yollarındaki ümit olarak mücadeleye dahil oldu.

Trabzonspor'da da Ersun Yanal, sarı kartı da bulunan Salih Dursun'un kenara aldı ve Fatih Atik'e ikinci 45 dakikada şans verdi.

TRABZON PENALTI BEKLEDİ

İkinci yarıda rakibine oranla daha etkili bir görüntüde olduğu gözlenen Trabzonspor, ataklarını sıklaştırdı ve kanatlardan yaptığı bindirmelerle pozisyon bulmaya çalıştı. Bordo-mavili ekip, maçın 58. dakikasında bulduğu gol ile de öne geçti.

Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Özer ortasını arka direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Cardozo vuruşunu yaptı, ancak Yekta topu çizgi üzerinden çıkarttı ve topu ceza yayı sağ çaprazına doğru açtı. Trabzonsporlular, meşin yuvarlağı çizgiden çıkartan Yekta'nın, elle müdahale yaptığını ileri sürdü.

Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Fatih Atik ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderdi. Bu noktada gelen topa yükselen Carl Medjani kafa vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

SNEIJDER GİRDİ AMA...

Bu dakikanın ardından Galatasaray'da Prandelli kulübedeki yıldızını oyuna alma kararı verdi. İtalyan hoca, 61. dakikada Yekta Kurtuluş'u oyundan alırken, Wesley Sneijder oyuna dahil oldu. Bu hamlenin ardından da Galatasaray beklenen etkiyi gösteremezken, Trabzonspor maçtaki 2. golü de buldu.

76. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Özer ortasını ön direğe doğru gönderdi. Gelen topu Avraam Papadopoulos arka direğe doğru çevirdi. Bu noktaya hareketlenen Carl Medjani vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturarak, G.Saray'ı iyice zor duruma düşürdü.

ARENA'DA PROTESTO

Farkın ikiye çıkmasının ardından Türk Telekom Arena tribünlerinde 'Prandelli istifa' sesleri yükselmeye başladı. Galatasaray'da Selçuk İnan başta olmak üzere birçok oyuncu da protestodan nasibini alırken, sarı-kırmızılılar geliştirdiği cılız ataklarda golü bulamadı. Trabzonspor'da Yusuf Erdoğan, 86. dakikada çalımlarla ceza alanına girdi ve güzel bir vuruş ile farkı 3'e çıkardı.

Mücadeleyi Trabzonspor 3-0 kazandı ve önemli bir 3 puanı kaptı. Galatasaray ile zirve yolunda büyük bir kayıp yaşadı.

Galatasaray: 0 - Trabzonspor: 3

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Mehmet Cem Satman, Ekrem Kan

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Koray Günter, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın, Emre Çolak, Burak Yılmaz

Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadopoulos, Medjani, Musa Nizam, Salih Dursun, Constant, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Cardozo

Gol: Dk. 58 ve 76 Medjani, Dk. 86 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER