GALATASARAY

Galatasaray yönetimi Florya ve Riva için yetki aldı!

Galatasaray Kulübünün olağanüstü genel kurulunda Dursun Özbek yönetimi, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili olarak kongre üyelerinden yetki aldı.

Galatasaray yönetimi Florya ve Riva için yetki aldı!

Galatasaray'da Florya ve Riva arazileri için karar verildi... Olağanüstü Genel Kurul'da Dursun Özbek yönetimi, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili olarak kongre üyelerinden yetki aldı.

Yapılan oylamada 1690 oydan 47'sinin ret oyu olduğu açıklandı.

Özbek: Emanetiniz başımızın üstündedir

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, genel kuruldan yetki alındıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu tarihi genel kurulda şahsıma ve yönetim kuruluna gösterdiğiniz teveccüh ve itimattan dolayı size teşekkürlerimi sunuyorum. Emanetiniz başımızın üstündedir. Kendi malımızdan daha kıymetlidir, bunu bilin" dedi.

Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'de gerçekleştirilen kongreye yönetim tam kadro katılırken, eski başkanlardan Alp Yalman ve Faruk Süren ile kulübün duayen isimlerinden İnan Kıraç da hazır bulundu.

Özbek: 5 senede ödediğimiz faizle bir Riva gitti

Divan Başkanı İrfan Aktar genel kurulda projeyi anlatması için başkan Dursun Özbek'e ilk olarak söz verdi. Başkan Dursun Özbek yaptığı konuşmada Riva arazisinin geçmişi ve yakın dönemde yapılanları anlatarak Galatasaray'ın tarihinin en önemli genel kurullarından birini gerçekleştirdiği ifade etti. Başkan Özbek ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nin bulunduğu arazi için genel kurul üyelerini bilgilendirdi.
Dursun Özbek Galatasaray'ın borcunun 1,5 milyara yaklaştığını ve bunun yarısının bankalara faizli borç olduğunu ayrıca her 5 senede ödedikleri faizle bir Riva'nın gittiğini tekrarlarken konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Gelirimiz yüksek yılda 150 milyona yakın gelirimiz var ancak 2020'ye kadar gelirlerimiz temlikli. Seçildiğim günden beri Galatasaray'ın mali yükünü kaldırdığımız takrirde herşeyi rahat yönetebiliriz çünkü gelirlerimiz yeter. Bu borcu ödemek için yeni kaynak yaratmak var. Hisse satışına karşıyım, elimizdeki asetleri değerlendirelim. Aynısı Real Madrid, Manchester United bunu yapıp kuyunun dibinden çıkmışlar. Bunu yapıp sportif başarıya yönelelim. Benim birinci görevim Galatasaray'ın mali bağımsızlığını kazanmasını gerçekleştirmek. Sayın Genel Kurul yolun sonuna geldik. Buradan çıkalım. Durumumuz bu çıkışa destek verecek bir önerisi olan varsa hemen gelsin değerlendirelim. Fakat bugüne kadar herhangi bir çağrı olmadı. Bunu yaptıktan sonra Galatasaray'ın gelecek yönetimlerine mali disiplini sürdürmeleri için Galatasaray Kriterleri adı altında, Galatasaray nasıl yönetilmeli diye bir çalışma içindeyiz. Ve kimsenin bir daha Galatasaray'ı aynı borçlu duruma getirmemesi için çalışma içindeyiz."

Dursun Özbek'ten tarihi açıklamalar



Riva ve Florya için görüntülü sunum yaptı

Başkan Dursun Özbek konuşmasının devamında Riva ve Florya arazileri için görüntülü sunum yaparak projeyi üyelere şöyle anlattı:
"Bir çalışma içine girdik protokol imzaladık. Nasıl bir çalışma içine girdiğimizi size anlatacağım. Riva'da 250 bin metrekare inşaat alanı Emlak Konut ile protokol sonrasında 400 bin metrekareye yükseldi ve tahmini gelir hedefi 300 milyon dolar. Florya yeşil alan ve inşaat izni yok. Emlak Konut işbirliğinden sonra 40 bin metrekare inşaat alanı ve tahmini gelir 200 milyon dolar gelir.

Riva tek başına yetmiyor mu diyorlar. Evet yetmiyor. Yetse bile önce Florya'yı önce düşünüyorum. Çünkü Riva'da imar hakkımız var, istediğimiz zaman yaparız. Florya'da yok ve. Bunu ancak bu şekilde yapabiliriz. Tercih yapacağız ya bu kanamalı durum devam edecek ya bu kanamayı durduracağız.

Rivanın parsel parsel satılması mümkün olamaz. Bütün gayrımenkullerimiz ipotekli. Bir satış pozisyonuna girmek için önce ipoteğin kalkması gerek. Emlak Konut ile işbirliğinde hasılatın paylaşımı yüzde 80 bizim yüzde 20 onların olarak gerçekleşecek.
Florya taşınırsa buraya karşılık 250-300 dönüm civarında bir araziyi istedim ve stada yakın olacak. Aksi halde Florya'dan çıkmayız. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında Galatasaray'ımızı pırıl pırıl sıkıntısız bir hale getirmek istiyorum.
Bu arazileri kaybedeceğiz ama yerine yenilerini de eklemek amacındayız. 3. Havalimanı yakınında 2 milyon metrekare arsanın üst hakkı için görüşüyoruz.
Bu anlaşma paralel GSGM ile bildiğiniz stadın çatı davası var. Üst kullanım hakkımız yok.

"Stadın üst kullanım hakkını da alacağız"

"Stadın üst kullanım hakkını da protokol imzalaması sonrasında hemen alacağız. Ayrıca buraya salonu da yapacağız ve bunlar için Galatasaray'ın kasasından bir kuruş çıkmayacak. Günü kurtarma peşinde değilim. Benim başkanlığı 2018 yılında bitiyor. Projeye bakın 2023'lere kadar sürüyor. Ben, bizden sonraki yönetime pırıl pırıl Galatasaray'ın borçlarından arındırıldığı ve kendine yettiği doğru yönetildiği bir sistem bırakmak istiyorum. Galatasaray nasıl yönetilmeli ki tekrar bu borç sarmalına girmesin. Bunu da bir ortak çalışma ile hep beraber yapacağız. "

İnan Kıraç: Benim oyum evet değil, proje doğru olsa da zamanlama kötü"

Galatasaray'ın Olağanüstü Genel Kurulu'nda söz alan Galatasaray Vakfı Başkanı İnan Kıraç, başkan Dursun Özbek'in sunumunu beğendiğini belirtti ancak projenin gerçekleşmesi için "Şu anda doğru zamanda mıyız" sorusunu sordu.

Kıraç sözlerine şöyle sürdürdü: "Galatasaray Türkiye'nin en önemli spor markasıdır. Türkiye'ye bütün spor dallarını getiren kurumdur. Bu yüzden sorunlarımıza Devlet de destek olmalıdır. Gerekirse diğer kulüplerle de birleşelim, kapı kapı dolaşalım, Sayın Cumhurbaşkanı'na çıkalım derdimizi anlatalım. Anlatılan güzel şeyler var. Biraz daha dayanalım, dişimizi sıkalım. Çünkü ülke olarak kritik bir durumdayız. ülkemizin içinde bulunduğu durum, dövizin seyri tüm diğer etkenler düşünüldüğünde benim kararım evet değil."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER