GALATASARAY

Galatasaray'da 3 nokta transfer yapılacak

Galatasaray Kulübü, 3 kritik bölgeye nokta transfer yaparak yeni sezonda takımın eksik bölgelerini kapatmak istiyor.

Galatasaray'da 3 nokta transfer yapılacak

Galatasaray’ın transferde olmaz olmazı ön libero bölgesi... Bu konuda yönetimin en büyük hedefi Lassana Diarra.

Yıldız futbolcuyla yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanırken, Marsilya da bonservis bedeli konusunda sıkıntı yaratmıyor. Tek sorun Diarra’nın Lokomotiv Moskova’ya ödemek zorunda olduğu 10 milyon Euro’luk ceza.

Fransız futbolcunun menaceri ve avukatı Rusya’da kamp kurarken, görüşmeleri sürdürüyor. Diarra cephesi son olarak “Marsilya’da 2 milyon Euro kazanıyorum. Hiç para almazsam ancak 5 yılda bu rakamı size ödeyebiliyorum. Bunun yerine futbolu bırakırım daha iyi! Cezayı makul bir seviyeye çekin, ben de ödeme yapayım” sözleriyle rest çekmişti. Lokomotiv Moskova kulübü ise durumu değerlendiriyor.

Aziz Yıldırım'dan Galatasaray'a FETÖ göndermesi

Marsilya’dan açıklama...

Galatasaray 2 gün içinde bir geri dönüş beklerken, Diarra bizzat yönetimi aradı ve “Ben tamamım ve gelmeyi çok istiyorum. Sorunu çözmek için de elimden geleni yapıyorum. Benden haber bekleyin” ifadelerini kullandı. Marsilya’nın hocası Franck Passi ise dün yaptığı basın toplantısında, “Diarra ile konuştuk, tartıştık. Yarın ayrılırsa benim için sürpriz olmaz” sözleriyle gerçekleşmesi muhtemel transferi müjdeledi.  

Podolski’nin sakatlanmasının ardından Galatasaray’da forvet olarak elde sadece Eren Derdiyok kaldı. Bu durum yönetimi endişelendirirken, sezon içinde oluşabilecek yeni sakatlıklar öncesi önlem almaya itti. Sarı-Kırmızılılar hücum hattına bir oyuncu daha almayı planlıyor. Nitekim Sportif A.Ş. yöneticisi Levent Naziofoğlu da, “Forvete iyi bir isim alabiliriz. Ancak kaliteli oyuncu olması lazım” sözleriyle mesajı vermişti. Menacerler vasıtasıyla ilk etapta Aslan’a Benjamin Moukandjo önerilmişti. Lorient forması giyen ve sezona 2 maçta 2 gol atarak başlayan 28 yaşındaki futbolcuyla ilgili teknik direktör Jan Olde Riekerink ve scout ekibinin sunacağı rapor bekleniyor. Ancak hedefteki esas isim Oumar Niasse. Daha önce de Cim Bom’un kadrosuna katmak istediği genç forvet bu kez Galatasaraylı olmaya çok yakın.

Hocası istemiyor

Çünkü kulübü Everton kesin olarak Niasse’ı gönderecek. Nitekim hocası Koeman daha önce yaptığı açıklamada, “Niasse’ın futbol oynamak istiyorsa Everton’dan gitmesi gerek” demişti. Sarı-Kırmızılılar bonservis maliyeti yüksek olan başarılı oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kazandırmanın planlarını yapıyor. 

Fanatik'in haberine göre; Ligin ilk maçında Karabükspor karşısında savunmanın yaptığı hatalar stoper transferini bir kez daha gündeme getirdi. Stoper konusunda Sarı-Kırmızılı yönetimin listesinde tek bir oyuncu var; o da Jason Denayer. Kiralık sözleşmesi bittikten sonra Manchester City’ye dönen 21 yaşındaki Belçikalı futbolcuyu hocası Guardiola yetersiz bulmuştu. İspanyol çalıştırıcı, Denayer’in kiralanmasını istemişti. Genç stoper, İstanbul’a dönmeye hazır ve Galatasaray formasını terletmeyi çok istiyor. Bu doğrultuda sportif direktör Cenk Ergün, Manchester City ile temasları sürdürüyor. Denayer işinin henüz noktalanmamasındaki sebep ise Guardiola’nın, oyuncusunu Avrupa’nın üst düzey liglerinden birine göndermek istemesi. Eğer bu konuda başarılı teknik adam ikna edilirse, transfer bitecek. 

Alternatif isim

EURO 2016’da Belçika Milli Takımı’nda görev yapan Denayer, geride bıraktığımız sezon ise Galatasaray formasını 28 resmi karşılaşmada terletti. Zaman zaman sağ bekte kullanılan 1.84’lük futbolcunun esas bölgesi stoper. Cim Bom, savunmaya alternatif olarak Denayer’i düşünüyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER