GALATASARAY

Galatasaray'da formayı unuttular

Süper Lig'deki başarılı performansıyla dikkati çeken lider Galatasaray'da birçok futbolcu takıma verdiği katkıyla ön plana çıkarken, geride kalan 11 maçta 5 oyuncu ise hiç süre alamadı.

Galatasaray'da formayı unuttular
Sarı-kırmızılı ekibin kadro yapılanması içinde bulunan isimlerden  Cedric Carrasso, Eray İşcan, Tarık Çamdal, Ryan Donk ve Emrah Başsan, ligde  oynanan 11 müsabakada da teknik direktör Igor Tudor'un tercihleri arasına  giremedi.
 
Hırvat teknik adam, ligde sakatlıklar ve kart cezaları dışında nadir  kadro değişikliğine giderken, mevcut kadro istikrarı içinde bu 5 oyuncuya henüz  forma vermedi.
 
Galatasaray'da ayrıca, bir maçta 2 dakika süre alan Ahmet Çalık, 2  maçta 17 dakika oynayan Koray Günter ve 2 maçta 27 dakika oyunda kalan Sinan  Gümüş de formaya en uzak isimler arasında yer aldı.
Muslera, diğer kalecilere şans tanımıyor
 
Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, kadroda bulunan  diğer kalecilere henüz süre şansı tanımadı.
 
Uruguaylı file bekçisinin istikrarlı performansı nedeniyle, sezon  başında Bordeaux'dan transfer edilen 35 yaşındaki Cedric Carrasso ile genç Eray  İşcan, maça çıkma fırsatı bulamadı.
 
Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarıyla birlikte takımın yedek  kalecilerinin de forma bulma ihtimali artacak.
Tarık, Donk ve Emrah yine "kayıp"
 
Sarı-kırmızılı futbol takımına büyük beklentilerle transfer edilen  Tarık Çamdal, Ryan Donk ve Emrah Başsan, bu sezon da çıkış yakalayamadı.
Galatasaray
 
Galatasaray'ın 2014-2015 sezonu başında Eskişehirspor'dan 4 milyon 750  bin avro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Tarık Çamdal, 4. sezonunda da  aşama kaydedemeyerek ilk bölümde rekabetin dışında kaldı.
 
Kasımpaşa'dan 2015-2016 sezonu devre arasında 2 milyon 250 bin avro  bonservis ücreti ödenerek alınan Hollandalı futbolcu Ryan Donk da beklentileri  karşılayamayan bir diğer isim oldu. Geride kalan sezonu İspanya'nın Real Betis  ekibinde kiralık geçiren Donk, geri dönüşünün ardından teknik heyetin gözüne  girmeyi başaramadı.
 
Antalyaspor ile yolları ayırmasının ardından geride kalan sezonun  başında bonservissiz olarak kadroya dahil edilen Emrah Başsan da beklentilerin  uzağında kalan bir diğer isim konumunda. Geride kalan sezonun ikinci yarısını  Hollanda ekibi Fortuna Sittard'da kiralık geçiren Emrah, yeni sezon planlamasında  bulunmasına karşın sadece UEFA Avrupa Ligi ön elemesindeki Östersunds-Galatasaray  müsabakasının son 4 dakikasında forma giydi ve ligde süre alamadı.
 
Faydalanılamayan oyuncuların maliyeti yüksek
 
Ligde henüz süre alamayan Cedric Carrasso, Eray İşcan, Tarık Çamdal,  Ryan Donk ve Emrah Başsan'ın yanı sıra yeni sezon planlamasında düşünülmeyen  Hakan Balta ile Nigel de Jong'un sarı-kırmızılı kulübe toplam maliyeti oldukça  yüksek.
 
Galatasaray Kulübünün 7 oyuncu için bu sezon yapacağı garanti ödeme 8  milyon avronun üzerinde.
 
Bu oyuncuların 2017-2018 sezonu için alacakları garanti ödemeler  şöyle: Oyuncu
 
Garanti ücret (Avro)
 
Cedric Carrasso 600.000
Eray İşcan 220.000
Tarık Çamdal 1.498.000
Ryan Donk 1.500.000
Emrah Başsan 450.000
Hakan Balta1.250.000
Nigel de Jong 2.500.000
 
Toplam   8.018.000
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER