GALATASARAY

Galatasaray'dan sonra plajda tarih yazdı

Sebastien Perez verdiği özel bir röportajda İstanbul günlerini anlattı.

Galatasaray'dan sonra plajda tarih yazdı

2001-2002 sezonunda Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen ve sergilediği performansla sarı kırmızılı taraftarlarda iz bırakan Sebastien Perez verdiği özel bir röportajda İstanbul günlerini anlattı. Fransız sağ bek, 2006 yılından sonra plaj futboluna geçiş süreciyle ilgili de konuştu.

Galatasaray'da Mircea Lucescu döneminde Marsilya'dan kiralanan ve 1 sezon oynadığı sarı kırmızılı forma altında taraftarlara kendini benimseten Sebastien Perez Socrates Dergi'ye özel bir röportaj vedi.

43 yaşındaki isim G.Saray günleri ve 2006 yılından sonra plaj futboluna geçişi hakkında konuştu.

İşte Perez'in açıklamalarından öne çıkanlar;

"Atletico Madrid ve Galatasaray istedi"

"2001 yılında Atletico Madrid ve Galatasaray'dan teklif aldım. Galatasaray daha çok istekli taraftı. Başkanla görüştüm arkasından da Lucescu ile. Teklif sırasında herkesin Fransızca konuşması beni rahatlattı."

"Lucescu çalıştığım en etkileyici teknik adamdı"

"Lucescu'nun ketum tarzının ardında futbolcularını korumak yatıyordu. Oyuncularına bir şey söylemek istiyorsa bunu direkt söylerdi. Taktiklerini, fikirlerini bizimle konuşmayı severdi. Bu özelliği de futbol bilgimizi geliştirdi. Lucescu ile iyi hücum ediyorduk, çok gol atıyorduk ve bunu her takıma karşı yapıyorduk." 

Sebastien Perez Socrates

"Kariyerimin en iyi senesiydi"

"Galatasaray dönemim en iyi senemdi. Marsilya'yla Avrupa'da final görmüştüm. Ama Galatasaray'da benzersiz bir Şampiyonlar Ligi serüveni yaşadım. Ali Samiyen'de oynadığımız ve gol atma fırsatı yakaladığım Roma maçı unutulmaz bir deneyimdi. Lucescu'nun gönderilmesi büyük bir hataydı. Oyuncular arasında çok iyi bir bağ kurmuştu."

"Lucescu çalıştığım en etkileyici teknik adamdı. Herkesi tek bir hedef etrafında toplayabilen biriydi." 

Sebastien Perez, Marsilya kariyeri sonrasında 2004 yılında Istres takımına transfer olmuştu. 2006'ya kadar burada oynadıktan sonra kariyerini noktaladı ancak onun için plaj futbolu serüveni başladı. Fransa'nın Milli plaj futbol takımında Eric Cantona ile oynayan Perez 3 Dünya Kupası sevinci yaşadı.

İşte Perez'in plaj futboluyla ilgili açıklamaları;

"Plaj futbolu bence muhteşem bir spor. Kumda oynamak çok eğlenceli ve teknik olarak da insanı çok geliştiriyor. Bu bana kariyerimi sakin bir şekilde bitirme şansı verdi. Üstelik Eric Cantona gibi karizmatik bir adamla çalıştım. Onunla oynamak harika bir deneyimdi."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER