GALATASARAY

Galatasaray'ın yeni transferi Ndiaye İstanbul'da

Galatasaray'ın transfer görüşmelerine başladığı Senegalli futbolcu İstanbul'a geldi.

Galatasaray'ın yeni transferi Ndiaye İstanbul'da

Sarı-kırmızılı ekip, Senegalli orta saha oyuncusu için Osmanlıspor’la anlaştı. G.Saray, başkent ekibine 7.5 milyon euro ve bir yıl içinde altyapıdan üç futbolcu verecek.

Dün Başkan Dursun Özbek ile birlikte İstanbul’a gelen Ndiaye’yle ise yıllık 2.2 milyon euro’dan dört yıllık sözleşme imzalanacak.

Transferde şaha kalkan Galatasaray, Younes Belhanda, Maicon, Bafetimbi Gomis ve Mariano'nun ardından Papa Alioune 'Badou' Ndiaye transferinde de mutlu sona ulaştı. Pazarlıklara 5 milyon euro'dan başlayan sarı-kırmızılı ekip, Başkent ekibinin 10 milyon euro'da diretmesinin ardından görüşmeleri askıya almıştı. Dün Ankara'ya giden Başkan Dursun Özbek, Osmanlıspor Başkanı Sadık Dik ile bir araya geldi ve transfere nokta koydu. Başkent ekibi, 7.5 milyon euro'ya Ndiaye'yi vermeyi kabul ederken ayrıca sarı-kırmızılı kulüp, altyapıdan da 3 oyuncu vermeyi taahhüt etti. Bu sezon transferde paraya para demeyen Galatasaray, Süper Lig'den daha önce Amrabat'a 8.4 milyon euro'luk bonservis ödemişti. Bu oyuncunun ardından Ndiaye, ligden alınan en yüksek bedelli ikinci isim oldu.

BİR REKOR DAHA KIRDI

Görüşmelerin bitmesini dört gözle bekleyen 26 yaşındaki Senegalli futbolcunun ise Galatasaray'dan yıllık 2.2 milyon euro alacağı ve 4 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Galatasaray bu transferi dün KAP'a bildirirken ve oyuncu ile bugün sözleşme imzalaması bekleniyor.

DEĞERİNİ 21'E KATLADI

Osmanlıspor'un 2015 transfer döneminde 350 bin euro karşılığında Norveç'in Bodo/Glimt kulübünden transfer ettiği Ndiaye, Galatasaray'a 7.5 milyon euro'ya transfer olarak 2 yılda değerini 21'e katlamış oldu. Oyuncunun 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

59 MAÇTA, 17 GOL ATTI

Osmanlıspor'da başaralı bir performans sergileyen Ndiaye sadece savunmada değil, hücumda da takımına büyük katkı yaptı. 26 yaşındaki oyuncu, Süper Lig'de son iki sezonda 59 lig maçında 17 gol, 6 asistle göz doldurdu.

BAŞKAN ALDI, GETİRDİ

Başkan Dursun Özbek'in Ankara'dan uçakla birlikte geldiği Ndiaye bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeye imza atacak.

Resmen açıklandı! Başakşehir'den Galatasaray'a büyük çalım

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER