GENÇLERBİRLİĞİ

Gençlerbirliği 29 yıl sonra küme düştü!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Gençlerbirliği mücadeleden 3-1 mağlup ayrılarak 29 yıl sonra küme düştü.

Gençlerbirliği 29 yıl sonra küme düştü!

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'un ardından küme düşen ikinci takım Gençlerbirliği oldu.

Ligde kalmak için kazanmak zorunda olduğu Kasımpaşa deplasmanından 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan başkent temsilcisi 29 yıl sonra ikinci ligin yolunu tuttu.

Mücadelenin 35'nci dakikasında Ahmet Oğuz'un ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atılmasıyla maçın kontrolü tamamı ile Kasımpaşa'ya geçti.

39'da gol perdesini açan Mbaye Diagne, 49'da bir İlhan Depe'nin asistinde bir kez daha golle buluşarak takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Oyuna ikinci yarıda giren Elvis Manu, 64'te kaleci Ramazan Köse'yi çalımlayarak farkı 1'e indirse de 89'da Diagne penaltıdan topu filelere göndererek hat-trick yaptı ve maçın skorunu belirledi: 3-1

İLHAN CAVCAV SEZONUNDA VEDA ETTİLER : Kulüp, efsanevi başkanı İlhan Cavcav'ın vefat etmesinin ardından hemen sonra ligde tutunamadı ve İlhan Cavcav sezonunda bir alt lige düştü.

Ümit Özat yönetimindeki Gençlerbirliği, 33. hafta itibariyle 30 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR :5. dakikada sağ kanatta topla buluşan Milinkovic’in ortasında ceza sahası içinde Sessegnon’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ramazan’da kaldı.

12. dakikada sağ kanattan Popov’un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Mensah’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarpıp auta çıktı.

21. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Milinkovic’in şutunda kaleci Ramazan meşin yuvarlağı çeldi.

39. dakikada Popov’un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Diagne savunmada oluşan karambolü iyi değerlendirdi ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 49'da İlhan Depe'nin asistinde Diagne, hem kendisinin hem de takımını 2. golünü attı.

61. dakikada Uğur'un sert vuruşunda kaleci Ramazan gole izin vermedi.

64. dakika Manu, kaleciyi çalımladıktan sonra topu boş kaleye gönderdi ve farkı 1'e indirdi: 2-1

72'de Veysel, uzaktan sert bir vuruş yaptı. Fakat top az farkla dışarı gitti.

74'te Gençlerbirliği beraberliğe çok yaklaştı. Ancak Sessengon'un ceza sahası içinden vuruşunda top yandan dışarı gitti.

76'da kaleciyle karşı karşıya kalan Sessengon'un vuruşunda Ramazan gole izin vermedi.

89'da Diagne penaltıdan topu filelere göndererek hat-trick yaptı ve maçın skorunu belirledi: 3-1

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER