GENÇLERBİRLİĞİ

Gençlerbirliği Alanyaspor maçı sonucu ve özeti!

Ligde son 10 maçtır yenilmeyen Gençlerbirliği, sahasında konuk ettiği düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Aytemiz Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

Gençlerbirliği Alanyaspor maçı sonucu ve özeti!

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği’ni tek golle geçti. Ligde 10 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Ümit Özat’ın çalıştırdığı Gençlerbirliği, Mesut Bakkal yönetiminde ilk maçına çıkan Aytemiz Alanyaspor’a yenilerek başarılı serisine son vermiş oldu.

Düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Aytemiz Alanyaspor, zorlu Gençlerbirliği deplasmanına temkinli başladı. Sezon başında Gençlerbirliği’nin başında 9 maça çıkan Mesut Bakkal, Aytemiz Alanyaspor ile çıktığı ilk maçta eski takımını üzdü. Gençlerbirliği’nin artılarını ve eksilerini iyi analiz ettiği gözlenen Mesut Bakkal, Ümit Özat yönetiminde 10 maçtır yenilmeyen Gençlerbirliği’nin serisini bitirdi.

İlk yarısı oldukça kısır geçen karşılaşmada tek gol, 66. dakikada M’Billa’dan geldi. Yağan yağmur nedeniyle oldukça ağır bir zeminde oynanan maçta Gençlerbirliği karşısında daha etkili görünen konuk ekip, Ankara’dan üç puanla dönmeyi başardı.

Bu galibiyetle puanını 24 yapan Aytemiz Alanyaspor, maç fazlasıyla da olsa düşme hattından 3 puan uzaklaşmayı başardı. 26 puanda kalan Gençlerbirliği ise 13. sırada yer aldı.

Maçtan Dakikalar: 21. dakikada Emre Akbaba’nın ceza sahası dışından vurduğu şutta kaleci Hopf topu kontrol etti.
41. dakikada sağ kanattan faul kazanan Alanyaspor’da topun başına Emre geçti. Emre’nin ortasında 6 pas üzerinde bomboş bulunan Tzavellas topa dokunamadı. Top direğin dibinden dışarı çıktı.
45+2. dakikada orta sahadan yapılan ortada topa hareketlenen Manu yavaş kalınca kaleci Haydar kalesini terk ederek topu kafasıyla uzaklaştırdı.
51. dakikada essegnon ile gelişen Gençlerbirliği atağında ceza alanı içine gönderilen topta Jailton topa hareketlendi ama kaleci Haydar açıyı daraltıp Jailton'a şut imkanı vermedi ve top auta gitti.
54. dakikada Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Alper çizgiye inip topu içeri çevirmek istedi ama top, kaleciyi de geçti ve kale çizgisine paralel bir şekilde auta çıktı. Gençlerbirliği çok ilginç bir pozisyonda golü kaçırdı.
61. dakikada Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Sol kanattan içeri gönderilen topta Skuletic kale önünde çok yakın mesafeden topa dokundu ama Haydar gole izin vermedi!
64. dakikada Gençlerbirliği kalecisi Hopf mutlak iki gol fırsatını önledi! Sol kanattan içeri gönderilen ortada kale önünde yapılan şutu parmaklarıyla çıkarak Hopf, pozisyonun devamındaki ikinci şutu da Hopf engelledi.
66. dakikada Alanyaspor deplasmanda golü buldu! Emre Akbaba'nın sol kanattan içeri gönderdiği ortada Mbilla kale önünde topa dokundu ve golü attı. Alanyaspor, Gençlerbirliği karşısında 1-0 önde.
79. dakikada Jailton'un ceza sahası içinde içeri göndermek istediği top Tzavellas'a çarpıp kaleye yöneldi, ters ayakta yakalanan Haydar Yılmaz mükemmel bir refleksle topu çeldi.
81. dakikada Gençlerbirliği'nde Claro sarı kart gördü ve gelecek hafta oynanacak olan Beşiktaş açında cezalı duruma düştü.
85. dakikada Gençlerbirliği gole yaklaştı. Ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Manu sağ çaprazdan şutunu gönderdi ama kaleci Haydar topu kornere çeldi.

Kalan dakikaarda başka gol olmadı ve Aytemiz Alanyaspor, Gençlerbirliği'nin 10 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER