YAZARLAR

Gerilim sahnelerinin figüranı Fatih Terim

Futbol sevdasının başına kurulmuş tuzak bir portre yine karşımızda... Kim? Yine aynı isim, gerilim sahnelerinin figüranı Fatih Terim.

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Futbol sevdasının başına kurulmuş tuzak bir portre yine karşımızda... kim?

Yine aynı isim, gerilim sahnelerinin figüranı Fatih Terim.

Futbol dünyamızda futbolu çok iyi bildiği söylenen bir kaç tesadüfi başarılarla göklere çıkarılan sahte imparator.

Bitirimlik kurslarını artistlik pozlarla birincilikle bitiren, agresif hareketlerle kameralara clark çeken, "dünyayı ben yarattım" edasıyla hakemlere kafa tutan, evvelce rahmetli futbolcu Erol Togay'a kafa atan, şimdi ise; Selahattin Aydoğdu'nun Alaçatı'daki mekanını damatları ve adamıyla basan, popüler olmakla kendisine her hakkın tanındığını düşünen, sözde futbol direktörü. Şanslı olmaktan başka hiç bir özelliği olmayan,Türk futboluna zarar veren sahte imparator Fatih Terim.

Görgüsüzlük, kabadayılık, kibir, kendini beğenmişlik, saygısız tavırlar, şiddet ve sevimsiz çirkinliklerin fotoğrafı. Orman kanunu akademisyeni..
Saha içindeki sportmenliğin yok olmasının örneği ve aynı zamanda, değerlerin talan edilmesinde kirli bir referans.

Gerçeklerin farkına varmak için bu kadar küstahlık delilleri yetmez mi?

Ama her nedense, hala Fatih Terim gibi uçan balonların peşinden gitmeye devam ediliyor.

Bir adalet gelse futbolumuza, haklı ile haksız, doğru ile yanlış, kibirlilerle mütevaziler, yani sahte imparatorlar değil de gerçek teknik adamlar birbirinden ayırt edilse; futbolda güller de açar papatyalarda…

Önemli olan aynaya baktığında kendini görebilmektir.

Futbolu şiddete sürükleyen baş aktör Fatih Terim, aslında gerilim sahnelerinin figüranıdır. Fatih Terim kendini özel ve imtiyazlı bir kişi olarak görüyor. “Ders almam ders veririm” demek bir kompleks, bir saplantıdır. Aslına bakarsak eğer, paradoksal anlamda da kendine güvensizliktir.

Fatih Terim

Balonların gururu iğnelerle karşılaşıncaya kadardır. Tıpkı Fatih Terim'in gazabına uğrayan mazlumların sesi, basına mertçe adam gibi açıklamalarda bulunan, acılı Adana kebabıyla ders veren, Selahattin Aydoğdu gibi.

Yorumlar
TREND HABERLER